Încă un urs capturat în Gorj

Încă un urs a fost prins în capcană zilele trecute într-o comună în judeţul Gorj. Ursul a fost tranchilizat de către cei de la Direcţia Sanitar Veterinară Gorj, iar apoi a fost eliberat în pădure.

Tot mai multe animale sălbatice se apropie periculos de mult de gospodăriile oamenilor în special în localitățile de sub munte. Localnicii sunt sfătuiți să alerteze autoritățile dacă se trezesc cu ursul în grădină.

Ursoaica a fost capturată în curtea unui localnic din Crasna. În căutare de hrană, animalul sălbatic a coborât din pădure și a rămas prins într-un laț. Inspectorii sanitari au fost solicitați la fața locului, iar animalul a fost tranchilizat și dus înapoi în pădure. „L-am prins, la sfârșitul săptămânii trecute. Am fost la Crasna unde am tranchilizat și eliberat un urs dintr-un laț din curtea unui cetățean. Era vorba despre o ursoaică de cinci, șase ani. Animalul a fost relocat și nu au fost înregistrate probleme”, a explicat Nicolae Călescu, directorul DSV Gorj.

În ultima perioadă, tot mai mulți urși au fost capturați în curțile localnicilor din zonele de sub munte. Au fost prinși urși în Novaci sau Mătăsari. Din fericire, aceștia nu au rănit pe nimeni.

Vizualizări: 2,650

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: