Polițist din Rovinari, rămas fără permis

Un polițist din Rovinari este de la sfârșitul săptămânii trecute pieton după ce a fost filmat joia trecută conducând prin oraș fără să respecte reguli simple de circulație. Faptele sale au fost surprinse de camera de supraveghere instalată la bordul unui alt autoturism aflat în trafic, iar imaginile au fost făcut repede înconjurul internetului.

În filmare se vede cum mașina Poliției pe care agentul o conducea nu acordă prioritate unor pietoni aflați pe trecerea semnalizată corect. În plus, pentru că se grăbea, mașina Poliției depășește prin dreapta autoturismul care avea camera de filmat pe bord și care oprise pentru ca pietonii să treacă. Agentul și-a continuat apoi deplasarea intrând de pe banda 1 pe contrasens, peste o linie dublă continuă, doar pentru a evita denivelările existente la o altă trecere de pietoni, scopul lor fiind tocmai să îi facă pe șoferi să reducă viteza.

Imaginile au strâns numeroase comentarii atât în meniul virtual, cât și la nivelul străzii, prin Rovinari și nu numai, oamenii simpli fiind de părere că agentul ar trebui sancționat de superiori atâta timp cât nu avea nici girofarul și nici sirena în funcțiune pentru a arăta că se grăbea la o eventuală intervenție. Noul comandant interimar al IPJ Gorj, Daniel Fețanu, s-a autosesizat vineri și a dispus o anchetă, în doar câteva ore șoferul de pe autospeciala Poliției fiind identificat și sancționat. Subordonații acestuia au folosit inclusiv imagini surprinse de camerele de supraveghere instalate prin aproape tot orașul Rovinari, dând repede de urma colegului lor „grăbit”. Ca urmare, vineri la prânz IPJ Gorj a putut să anunțe în timp record că agentul a rămas pieton, fiindu-i ridicat permisul de conducere pentru 60 de zile. În plus, acestuia i s-a aplicat și o amendă de 580 de lei, ambele sancțiuni putând fi contestate de agent la instanță, deși e greu de crezut că vreunul dintre colegii săi ar fi comis vreun „abuz” pentru ca el să aibă câștig de cauză.

Vizualizări: 3,840

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: