Încearcă de trei mandate să redeschidă cariera minieră

Primarul din Roşia de Amaradia, Liviu Cotojman, spune că de trei mandate încearcă să convingă factorii de decizie să redeschidă perimetrul minier din localitate. „Am făcut demersuri pentru deschiderea unui nou front de lucru, e rezervă de cărbune, sunt 30 de milioane de metri cubi. Am putea să avem activitate încă 30 de ani. De două ori am fost la fostul premier Boc şi am obţinut hotărâre de guvern pentru redeschiderea perimetrului respectiv. A picat guvernul, au promis toţi în campania următoare, au trecut alegerile şi s-a închis cariera. Nimeni nu vrea să redeschidă acel perimetru”, a spus primarul la TV Sud.

Liviu Cotojman era dispus să acorde orice facilităţi fiscale, doar să fie redeschisă cariera. „Nu luam taxă de excavarea, nu luam nimic, erau 450 de locuri de muncă”, a spus Cotojam. Cel mai mult l-a dezamăgit fostul director al Diviziei Miniere, Daniel Antonie. „Până la urmă domnul Antonie a spus că nu are ce face cu cărbunele, de atunci nu-l mai suport. I-am trimis un mesaj să mă ţină minte toată viaţa”, a adăugat primarul din Roşia de Amaradia.

Cotojman spune că l-a dus şi pe actualul manager Sorin Boza în carieră. „A fost singurul manager care a venit să vadă cariera. Au sărit liderii de sindicat, că de ce să se facă investiţii la Roşia de Amaradia”, a spus primarul, care a menţionat că zilele trecute CE Oltenia deschis un punct de lucru la Roşia de Amaradia, un prim semn că se va întâmpla ceva. (A.A.)

Vizualizări: 1,388

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: