Capotă, „audiat” în scandalul RMN

Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu a fost chemat în faţa consilierilor judeţeni să dea explicaţii privind scandalul izbucnit după ce s-a descoperit că firma care deţine aparatul RMN a păcălit pacienţii cerându-le bani pentru o investigaţie care ar fi trebuit să fie gratuită.

Gigel Capotă, managerul interimar al spitalului, le-a explicat consilierilor că nimeni nu ştia că firma respectivă le cerea bani şi pacienţilor internaţi: „Contractul prevedea cinci investigaţii RMN gratuite, în fiecare zi, pentru pacienţii noştri. În luna noiembrie, anul trecut, ei ne-au trimis o adresă prin care ne informau că numărul de solicitări a crescut, că au fost trimişi mai mulţi pacienţi, în fiecare zi, la RMN, aşa că vor percepe o taxă de 150 de lei, pentru substanţa de contrast. Noi le-am răspuns la adresa respectivă şi le-am transmis să respecte contractul. Acolo, cele cinci investigaţii ar fi trebuit să fie gratuite”, a declarat Capotă.  

Întrebat de liberali dacă ştie şi cât consumau aparatele respective, Capotă a explicat că au fost montate două contoare care vor stabili consumul real de energie.

Firma care deţine aparatul RMN îşi va face bagajele în două luni. „La sfârşitul lunii martie, noi am notificat firma să vină să ridice RMN-ul. Noi, din aprilie, vom primi un RMN nou de la Ministerul Sănătăţii. Suntem obligaţi să îl punem în funcţiune până în luna septembrie”, a anunţat Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean.

Capotă a fost întrebat şi despre aparatura din spital care nu funcţionează. „Acestea sunt aparate care au venit la Policlinică undeva în 2015. Noi, timp de cinci ani, suntem monitorizaţi. Aceste aparate vor trebui să fie puse în funcţiune. Au ajuns la Târgu Jiu în urma unui proiect pe fonduri europene pe care l-am depus încă din 2008”, a transmis Cosmin Popescu. „Vom utiliza toate aceste aparate. Pregătim documentaţia pentru a semna contractele cu Casa de Asigurări de Sănătate. Eu răspund din decembrie încoace şi nu pentru perioada dinainte”, a încheiat Capotă.

Drept răspuns, consilierul judeţean Denisa Şuţă i-a solicitat lui Cosmin Popescu să-l convoace şi pe Tiberiu Tătaru: „Vă solicităm ca la următoare întâlnire să-l convocaţi pe domnul Tiberiu Tătaru. Dumnealui este cel mai potrivit să ne explice aceste nereguli constatate acum. Să ne spună de ce această firmă nu a plătit curentul pe care l-a consumat. Atât cât a consumat. Cine le va restitui acestor oameni care au plătit să facă un RMN ce trebuia să fie gratuit şi de ce nu sunt folosite aceste aparate”, a declarat Şuţă.

Vizualizări: 1,692

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: