Încep controalele la carnea de porc. Inspectorii DSV Gorj avertizează

Sărbătorile de iarnă sunt tot mai aproape, iar oamenii încep să își facă cumpărăturile. Unul dintre cele mai căutate produse este carnea de porc. Astfel, inspectorii din cadrul Direcției Sanitar Veterinare Gorj vor intensifica verificările în perioada următoare, cei vizați fiind comercianții care vând un astfel de produs.

”În perioada premergătoare a acestor sărbători vor fi controale din echipa noastră a DSV Gorj, dar și din alte instituții cu responsabilități în domeniul siguranței alimentelor. Controalele vor viza în special magazinele care comercializează carne de porc. Așa este tradiția la noi, mai ales în perioada Crăciunului, iar noi trebuie să ne asigurăm că totul va fi bine”, a spus Sorin Ștefănescu, directorul DSV Gorj.

Ștefănescu are și câteva recomandări pentru cetățenii care vor merge la cumpărături în perioada următoare: ”Le recomand consumatorilor să procure această carne doar din magazine avizate DSV și autorizate, tocmai pentru că produsul este verificat și vor evita o posibilă îmbolnăvire”, a mai spus Ștefănescu.  

Comercianții sunt sfătuiți să își procure aceste alimente din abatoare și din surse autorizate. Directorul DSV Gorj spune că nu vor trece nimic cu vederea, iar în cazul în care vor fi descoperite nereguli, amenzile vor fi pe măsură.  

Vizualizări: 618

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: