Sprijinul financiar pentru UATAA Motru întârzie

Ajutorul promis de statul român pentru Uzina de Agent Termic din Motru întârzie să apară. Uzina are nevoie de aproximativ 9,8 milioane de lei, tocmai pentru a putea depăși cu bine sezonul rece. Primarul din Motru, Cosmin Morega, spune că acești bani ar trebui să fie aprobați în următoarea ședință de guvern, altfel situația nu va fi una tocmai bună.

”Până la această dată nu au sosit cele 98 de miliarde de lei vechi, sprijin solicitat de către mine cu sprijinul CJ Gorj și al Prefecturii pentru UATAA Motru. Este o necesitate de mare interes pentru această societate. Fără acei bani nu putem trece cu bine peste perioada de iarnă. Avem o lună de când funcționăm. Acum putem asigura căldură pentru populație și instituții. Sper ca în ședința de guvern să se aprobe acești bani”, a spus Cosmin Morega, la Radio Infinit.

Societatea are de recuperat sume importante de la abonați, fiind vorba despre aproximativ 190 de miliarde de lei vechi: ”Am făcut tot ce am putut să asigurăm banii necesari pentru a achita facturile. Am discutat și cu președinții asociaților de proprietari ca plățile să fie cu prioritate. Sumele sunt mari, în jur de 190 de miliarde. Se fac demersuri pentru recuperare, dar nu sunt suficienți doar acei bani. Cetățenii trebuie să înțeleagă că plățile trebuie făcute. Iarna este mai greu, dar vara se poate plăti. Cu toții trebuie să facem un efort pentru a susține activitatea acestei societăți”, a mai spus Morega.

Uzina de agent termic din Motru se află în insolvență încă din anul 2016.     

Vizualizări: 690

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: