Încep înscrierile în clasa zero şi clasa I

Părinţii ai căror copii merg anul acesta la şcoală trebuie să ştie că s-a dat startul înscrierilor la unităţile de învăţământ de pe raza judeţului Gorj. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj au spus că se merge pe aceleaşi metode ca şi anul trecut, ori direct la şcoală, ori părinţii completează cererea de înscriere on line. Pe 14 martie se va finaliza prima etapă de înscriere. 

Înscrierea copiilor în clasa pregătitoare sau direct în clasa I pentru anul şcolar 2015-2016 va avea loc în perioada februarie-aprilie a acestui an. Părinţii au două opţiuni, fie completează cererea de înscriere la sediul unităţii şcolare, fie completează cererea on line. 

Reprezentanţii ISJ Gorj spun că şi anul acesta se va ţine cont de circumscripţia şcolară la care este arondat copilul. „Circumscripţia şcolară este arondată pe străzi, iar părintele va înscrie copilul la şcoala la care este arondat. Pot depune on line cererea de înscriere sau pot completa cererea direct la şcoala respectivă”, a declarat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj. Potrivit proiectului de calendar publicat de Ministerul Educaţiei, depunerea şi validarea cererilor-tip de înscriere de către părinţii care solicită înscrierea copiilor la şcoala specială se vor face între 16 februarie-6 martie 2015. În data de 9 martie va avea loc procesarea, de către comisia naţională de înscriere a copiilor în învăţământul primar a cererilor-tip, cu ajutorul aplicaţiei informatice şi repartizarea la şcoala de circumscripţie a copiilor ai căror părinţi au solicitat acest lucru în cererea-tip. Între 10-12 martie se va face procesarea, la nivelul unităţilor de învăţământ, pe baza informaţiilor din cererile-tip de înscriere şi din documentele depuse de părinţi, a cererilor părinţilor care solicită înscrierea la o altă unitate de învăţământ decât şcoala de circumscripţie, pe locurile rămase libere.

 Potrivit reprezentanţilor ISJ Gorj, prima etapă de înscriere se finalizează pe 14 martie când se vor afişa în unităţile de învăţământ şi pe site-ul inspectoratului şcolar şi al unităţilor de învăţământ candidaţii înmatriculaţi, numărul de locuri rămase libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă. A doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare începe pe 16 martie prin afişarea la unităţile de învăţământ şi pe site-ul inspectoratului a procedurii specifice de repartizare a copiilor pe locurile disponibile, elaborată de inspectoratul şcolar.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: