Începe Brâncuşiana 2013!

Împlinirea a  56 de ani de la moartea marelui sculptor Constantin Brâncuşi este marcată de municipalitate prin organizarea mai multor evenimente. Acţiunile dedicate acestei comemorări vor avea loc în zilele de 16-17 martie, acţiuni care fac parte din Simpozionul Naţional Brâncuşiana.

Pentru organizarea simpozionului, municipalitatea a alocat un buget de peste 23.000 lei. „Este vorba de două zile. Sâmbătă, la Muzeul de Artă va avea loc o lansare de album, un sculptor cunoscut târgujienilor prin opera realizată aici în 2003, lucrarea sa se află în faţa fostului cinematograf  Dacia, Aurel Contraş, după care va avea loc o lansare de carte a Doinei Lemny şi o expoziţie de filatelie şi cartofilie”, a declarat Adina Andriţoiu, director Centrul Municipal de Cultură „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu.

Duminică, 17 martie, vor avea loc alocuţiuni ale autorităţilor locale la Sala Maură din cadrul Palatului Administrativ, urmate de comunicări ştiinţifice. Tot duminică, la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu va avea loc un spectacol liric susţinut de balerini ai trupei Katamis din Craiova şi instrumentişti de la Filarmonica Oltenia. Preţul unui bilet este de 20 lei, pentru două persoane. 

DONAŢIE

Sculptorul Aurel Contraş va dona autorităţilor locale o sculptură de mărime medie, din piatră şi soclu de lemn. Lucrarea va fi expusă o perioadă la Muzeul de Artă din Parcul Central, Târgu Jiu.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: