Spital dat în judecată. Un medic vrea condiții deosebite de muncă

Medicul legist Florin Daniel Dijmărescu a acționat în instanță Spitalul Județean. Doctorul a cerut ca jobul său să fie încadrat în categoria „locurilor de muncă în condiţii deosebite”.

 

Procesul a fost înregistrat în luna februarie, pe rolul Tribunalului Gorj, având ca obiect „acțiune în constatare”.

Instanța i-a admis doar în parte acțiunea. „Constată că activitatea desfășurată de reclamant în perioada 03.04.2003 - 30.04.2020 se încadrează în condiții deosebite de muncă, conform art. 22 din Legea nr.104/2003. Obligă pârâtul să depună declarații nominale rectificative corespunzător condițiilor deosebite de muncă pentru perioada 03.04.2003 - 30.04.2020”, a decis luni o instanță a Tribunalului Gorj.

Magistrații Secției Conflicte de muncă și asigurări sociale au respins capătul de cerere privind obligarea Spitalului Județean „la virarea diferenţelor contribuțiilor de asigurări sociale pentru perioada lucrată în condiţii deosebite, ca fiind formulată de o persoană fără calitate procesuală activă”. 

A fost respinsă și cererea privind obligarea spitalului la încadrarea locului de muncă al reclamantului în categoria locurilor de muncă cu condiţii deosebite. 

„Obligă pârâtul să plătească reclamantului suma de 1462 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare, ce se depune la Tribunalul Gorj”, se arată în minuta sentinței din 20 iunie. 

Anul trecut, medicul legist a obținut un venit salarial de peste 300.000 lei, posturile de la Medicină Legală fiind cele mai bine plătite din sistemul sanitar.

Vizualizări: 7,040

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: