Sute de persoane, pe lista de așteptare la un spital din Gorj

Sute de pacienți sunt înscriși pe lista de așteptare a unei secții a Spitalului Orășenesc Novaci. Este vorba despre secția unde sunt tratate problemele reumatologice. Printre pacienții internați se află oameni veniți din toate colțurile țării, afirmă reprezentanții unității medicale.

Compartimentul Recuperare Fizică și Balneologie este ocupat la capacitate maximă tot timpul. Acesta este si motivul pentru care reprezentanții Spitalului Orășenesc Novaci se gândesc să amenajeze încă un etaj. Se va mări capacitatea unor secții care au solicitare mai mare.

"Secția are o capacitate de doar 10 paturi și este extrem de solicitată. În prezent avem pe lista de așteptare aproximativ 400 de pacienți. Nu este o situație tocmai fericită, dar nu avem de ales. Ne dorim ca pe viitor, specialiștii noștri să poată trata un număr cât mai mare de bolnavi", a afirmat Camelia  Lăcătușu, directorul medical al Spitalului Orășenesc Novaci. 


Printre pacienții care doresc să fie tratați de medicii din Gorj se află și foarte multe persoane din afara județului nostru. 


"Avem foarte mulți pacienți, lista de așteptare este destul de lungă, este adevărat, dar aceasta este capacitatea maximă la care putem lucra în prezent. Oamenii vin din multe județe. Avem pacienți din București, Vâlcea, Hunedoara și nu vin aici pentru tratamente miraculoase, pentru că nu facem asta, vin pentru că ne facem meseria cu responsabilitate. În cadrul secției noastre, bolnavii pot beneficia de proceduri de fizioterapie, electroterapie, masaj, termoterapie, baie galvanică. O să instalăm și o cadă pentru hidrokinetoterapie. Într-un cuvânt,  ne facem meseria și încercăm să facem bine pacientul", a afirmat doctorul Cristian Bodescu, medic de medicină fizică și de reabilitare.

Vizualizări: 5,671

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: