Începe lupta cu ambrozia

Primăria Municipiului Târgu Jiu reamintește că proprietarii sau deținătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole au obligația să desfășoare lucrări de prevenire, combatere și distrugere a plantei ambrozia, denumită științific ”Ambrosia artemisiifolia”, pentru evitarea instalării și răspândirii vegetației, cât și eliminarea ei în cazul prezenței pe terenurile intravilane sau extravilane.

În scopul distrugerii și al prevenirii răspândirii ambroziei, se vor desfășura, periodic, lucrări de întreținere a terenurilor prin cosire, smulgere, erbicidare sau alte lucrări și metode specifice.

"La nivelul Municipiului Târgu Jiu va fi centralizată situaţia terenurilor pe care se dezvoltă această plantă şi va fi întocmit un centralizator, până pe data de 25 mai 2019, în legătură cu terenurile pe care se dezvoltă această plantă. Vor fi luate măsuri de informare a proprietarilor terenurilor respective să combată răspândirea acestei plante, obligaţia fiind să o elimine de pe terenuri până pe data de 5 iunie 2019", arată un comunicat al primăriei.

Cei care nu elimină focarele de infestare cu ambrozie pot fi sancționați cu amendă de 750 de lei la 5000 de lei - persoanele fizice şi cu amendă de la 5000 de lei la 20.000 de lei - persoanele juridice.

Vizualizări: 2,498

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: