Anunț important pentru pescari

Perioadă grea pentru mii de pescari gorjeni și nu numai. Începând de joi, 11 aprilie, nu mai au voie să pescuiască. Este vorba de măsurile de prohibiţie care sunt instituite pentru pescuitul în scop comercial, recreativ şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi al altor vieţuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale.

Pescarii vor sta pe tușă preț de 60 de zile, spun reprezentanții Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportiv (AJVPS) Gorj. ”Se interzice pescuitul începând de joi până în data de 9 iunie. Se aplică pentru toate viețuitoarele acvatice din zonele noastre contractate. În ape particulare, e altă problemă, au alt regulament. Pescarii care vor fi prinși pescuind în perioada de prohibiție riscă amendă”, a declarat Sorin Birceanu, directorul AJVPS Gorj.

AJVPS Gorj administrează mare parte din luciile de apă de pe raza județului Gorj. Asociația numără la această data circa 2000 de membri pescari. Numărul lor ar putea crește după ridicarea restricției în ceea ce privește pescuitul.

Pentru a putea pescui pe zonele gestionate de AJFPS Gorj, membrii pescarii plătesc o taxă de 118 lei, cotizația aferentă anului 2019.

Vizualizări: 2,273

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: