Începe săptămâna prevenirii criminalităţii

În perioada 26 – 30 septembrie 2011 se va derula, la nivel naţional, SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂŢII.

În acest context, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, în scopul sensibilizării populaţiei cu privire la importanţa prevenirii criminalităţii şi la necesitatea adoptării unor conduite antivictimale şi antiinfracţionale, vor fi desfăsurate activităţi pe următoarele domenii prioritare: prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului, prevenirea delincvenţei juvenile, a victimizării minorilor şi educaţie rutieră.

Calendarul activităţilor:

- 26 septembrie – Lansarea celei de-a VI a ediţii a proiectului „Săptămâna prevenirii criminalităţii”. Acţiuni de informare privind prevenirea furturilor din locuinţe, prevenirea furturilor de animale şi păsări şi prevenirea tâlhăriilor

- 27 septembrie – Prevenirea delincvenţei juvenile - activităţi în unităţile de învăţământ pentru prevenirea absenteismului şcolar şi a violenţei în scoli.

- 28 septembrie – Prevenirea victimizării minorilor - patrulări în apropierea şcolilor, atât la începerea, cât şi la terminarea cursurilor şi organizarea de sedinţe de popularizare a măsurilor antivictimizare

- 29 septembrie – Prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului – acţiuni de informare a populaţiei pe linia pregătirii antiinfracţionale/antivictimale, instruirea deţinătorilor de animale, privind modul de asigurare cu pază a acestora.

- 30 septembrie – Informare şi educaţie rutieră - acţiuni în trafic, focalizate pe tipurile de abateri şi categoriile de participanţi care au produs cel mai frecvent accidente; sedinţe de popularizare a regulilor de circulaţie în unităţile de învăţământ.

Aceste activităţi vizează promovarea acţiunilor cu caracter preventiv şi sensibilizarea opiniei publice cu privire la necesitatea implicării, alături de poliţie, în luarea măsurilor care se circumscriu prevenirii criminalităţii, menite să contribuie la cresterea gradului de siguranţă civică.

Pentru derularea acestor acţiuni, poliţistii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj au cooptat şi parteneri din diverse domenii, respectiv reprezentanţi ai autorităţilor  publice locale, unităţilor de învăţământ, organizaţiilor non-guvernamentale.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: