Începe școala. Primar: Acoperișul e distrus, geamurile sunt prinse în cuie

Autoritățile din comuna gorjeană Scoarța au în plan să transforme un sediu în care a funcționat pe vremuri primăria într-o școală. Totul se va întâmpla în satul Bobu. Câțiva părinți au făcut o petiție către primărie și s-au plâns de condițiile în care au învățat copiii acolo. Primăria caută fonduri pentru ca elevii să învețe într-o clădire modernizată.

Școala din satul Bobu, comuna Scoarța, este singura care nu a fost reabilitată. Clădirea este foarte veche, așa că autoritățile nici nu iau în calcul să o modernizeze, pentru că ar costa prea mult. Primarul din Scoarța, Ion Stamatoiu, s-a gândit să mute copiii într-o clădire unde a funcționat odinioară Primăria Bobu. „Mai avem în zona Bobu o problemă. Câțiva părinți sunt supărați. Au făcut o scrisoare deschisă către primărie. Noi vom reuși să reabilităm fostul sediu al Primăriei Bobu. Avem proiectul făcut ca să poată funcționa acolo școala. Avem o școală foarte veche, în care acoperișul e distrus, geamurile sunt prinse în cuie, sunt de lemn, avem sobe vechi. Proiectul acesta va fi pentru o școală modernă, cu apă caldă, cu toalete, săli de curs și pentru profesori”, a fost promisiunea lui Ion Stamatoiu.

În Bobu, ultima investiție este modernizarea Căminului Cultural. „Am răspuns petiției cetățenilor. Sunt îndreptățiți să ceară acest lucru. Le-am spus că noi știm situația și vom face și acolo o școală modernă. Doar asta a mai rămas acolo de făcut, un nou sediu pentru școală”, a mai adăugat primarul din Scoarța.

La școala din Bobu sunt înscriși peste 30 de copii.

Vizualizări: 1,589

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: