Cosmin Popescu: Problema mare este la ATI

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu a rămas fără locuri la Terapie Intensivă pentru pacienții testați pozitiv pentru coronavirus. Toate cele zece paturi sunt ocupate de pacienți în stare gravă. Lucrurile nu stau mai bine nici în spitalul suport Covid din Târgu-Cărbunești. Acolo mai sunt doar trei locuri libere la ATI.

În total, în cele două spitale din Târgu Jiu și Târgu-Cărbunești, sunt 25 de locuri destinate pacienților cu Covid în stare gravă.

Cele 10 paturi de la Secția ATI Covid din Târgu Jiu sunt ocupate. “Problema mare este la ATI. Din zece paturi disponibile, zece sunt ocupate. În ultima perioadă, persoanele infectate prezintă tot mai multe probleme medicale. Sunt și afecțiuni preexistente. Vorbeam cu un medic epidemiolog care îmi spunea că analizele au arătat o mutație genetică a acestui virus, undeva 38 de mutații a suferit în această perioadă, de când a fost depistat în Europa”, a explicat Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, la Radio Accent.

Spitalul din Târgu-Cărbunești are 15 locuri la ATI pentru bolnavii cu SARS-CoV-2. Aici mai sunt doar 3 libere, iar situația s-ar putea agrava pentru că pacienți sunt tot mai mulți și complicațiile tot mai grave din cauza virusului cumulat cu afecțiunile deja existente la mulți dintre cei infectați.

În total, în județul nostru, peste 900 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus. 33 dintre acestea au murit din cauza complicațiilor.

Vizualizări: 1,598

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: