Laborator pentru teste Covid la Târgu Cărbunești

Laborator de efectuare a testelor Covid la Târgu Cărbunești, promis de autorități. De ceva timp se fac demersurile necesare pentru achiziționarea unui astfel de aparat medical, urmând ca în perioada următoare să fie realizat, spune managerul spitalului.

Laboratorul va fi construit în curtea Spitalului din Târgu Cărbunești. Managerul unității medicale, Constantin Târziu, spune că anumiți medici și asistenți vor merge timp de 2-3 săptămâni la instruire, tocmai pentru a nu exista probleme în efectuarea testelor.

”Suntem în curs de achiziționare a unui aparat. Am făcut un proiect pentru locație. Am vorbit și vom trimite mai mulți medici și asistenți pentru pregătire. Până la acreditarea laboratorului se va finaliza și procedura de pregătire. Nu trebuie să ne jucăm cu rezultatele. Laboratorul va fi realizat în curtea spitalului”, a spus Constantin Târziu, la Radio Infinit.

Acest laborator genetic ar fi cel de-al doilea în județul Gorj, primul fiind la Târgu Jiu, aparatura fiind donată de oamenii de afaceri, iar sediul construit cu sprijinul Consiliului Județean.

Vizualizări: 1,777

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: