Spitalele au terminat banii și se uită la guvern

Spitalele din județul Gorj au ajuns la fundul sacului. Au cheltuit toți banii pe materiale de protecție, medicamente și substanțe dezinfectante, așa că acum stau cu mâna întinsă spre Ministerul Sănătății și Casa de Asigurări de Sănătate. Consiliul Județean Gorj așteaptă să fie făcute rectificări bugetare și să fie trimiși bani în teritoriu, mai ales că unitățile medicale trebuie să facă stocuri și pentru iarnă, când, susțin autoritățile, se anunță un nou val de îmbolnăviri.

Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, a explicat că se fac eforturi mari pentru a fi acoperite toate cheltuielile în pandemie, în spitale: “Încercăm să asigurăm necesarul de materiale de protecție pentru cadrele medicale pentru a evita o infectare masivă a acestora, să evităm ce s-a întâmplat în alte spitale din țară. Așteptăm și fonduri. Lumea medicală s-a obișnuit să poarte echipamentul de protecție. În aceste cinci luni, am învățat toți din mers. Nimeni nu știa nimic”.

O rectificare bugetară ar fi gura de oxigen de care au nevoie toate spitalele din județul Gorj. Cosmin Popescu a mai adăugat, la Radio Accent, că este nevoie să fie făcute stocuri de materiale de protecție, medicamente și substanțe dezinfectante mai ales că specialiștii vorbesc deja de un nou val de îmbolnăviri care s-ar putea declanșa în această iarnă.

„Avem obligația să asigurăm tot ce înseamnă echipament medical, partea de medicamentație pentru cei care vin în spital. Sperăm să facem față. Bugetele sunt secătuite. Așteptăm o eventuală rectificare bugetară care să vină în ajutorul autorităților locale care să sprijine spitalele și o rectificare care să vină în sprijinul spitalelor prin Casa de Asigurări de Sănătate, prin bugetul Ministerului Sănătății. Avem nevoie de fonduri, de a asigura stocuri pentru că toată lumea vorbește de un val doi sau chiar trei și prețurile acestor materiale cresc, să sperăm că nu la nivelul celor din februarie, când o mască era de 12 ori mai mult decât în luna decembrie”, a mai spus președintele Consiliului Județean.

Vizualizări: 803

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: