Începutul sfârşitului PSD

Zeci de mii de români au ieşit din nou în stradă pentru a protesta împotriva politicienilor care vor să modifice legile pentru a scăpa în primul rând ei de dosarele penale şi chiar de condamnările pe care le au. Pe liderii PSD sunt presiuni din două direcţii. Presiunea străzii, zeci de mii de oameni care protestează putând să ajungă sute de mii în cazul în care legile vor fi modificate în folosul politicienilor penali. Pe de altă parte este o presiune asupra PSD din partea celor care ar beneficia de aceste legi, presiune manifestată prin vocea unor „analişti” invitaţi de televiziuni să comenteze ceea ce se întâmplă.

Dacă Dragnea cedează la presiunea străzii, va fi considerat un lider slab, va fi bombardat la televiziunile care l-au susţinut, va fi începutul sfârşitului pentru el, dar PSD va avea capacitatea să-şi revină. Dacă PSD adoptă modificările, cei care cred acum că acestea sunt făcute pentru „amărâţii” din puşcării, aşa cum li se spune, vor afla apoi că au scăpat de dosare Dragnea, Udrea, Ponta, Şova, Ghiţă, Băsescu şi familia lui etc. Lumea poate fi păcălită acum, dar după ce dosarele politicienilor se vor închide unul câte unul, va fi revoltat şi electoratul PSD. Mai ales că se vor termina şi pomenile electorale, bugetul nefiind un sac fără fund. PSD va deveni mic înainte de prezidenţiale şi va rata din nou şansa de a da preşedintele ţării.

Există o cale de mijloc. Graţierea poate fi dată într-adevăr pentru a rezolva problema supra-populării penitenciarelor din România. Pot fi graţiate pedepsele mici, pentru cei care nu sunt recidivişti. Pot fi reduse procentual toate pedepsele sau pot transformate unele pedepse în arest la domiciliu. Fără îndoială, problemele din penitenciare sunt grave şi trebuie luate măsuri. Dar, fără a închide miile de dosare în care sunt implicaţi politicieni şi partenerii lor în devalizarea banului public.

Vizualizări: 1,283

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: