Habemus praesidens!

Dacă ați fost alaltăieri seară la televizor, în loc să fiți în stradă, și mai ales dacă ați fost ieri pe internet, probabil știți deja toate mișcările greșite, stupide și scandaloase pe care le-a făcut PSD-ul de când a propus schimbarea codului penal referitor la grațiere și amnistie și mai ales toate enormitățile spuse la televiziunile PSD-iste (Antena 3, RTV, B1 în capul listei).
Am mai vorbit, în decursul anilor, despre cum jegul din parlament și mai ales din presă îi poate enerva pe oameni atât de tare încât autorii jegului sfârșesc prin a suferi tot ei. S-a întâmplat cu Antena 3 în nenumărate rânduri, mai exact în toate războaiele purtate de aceasta, pierdute pe mâna mizeriei proliferate cu obstinație, până când nici ăia care se voiau neutri și neimplicați n-au mai rezistat și-au răbufnit. De altfel, joi-vineri eu însumi spuneam că nu voi ieși în stradă, pentru că nu mai protestez decât împotriva oamenilor care nu merg la vot. Duminică, însă, am ieșit, tocmai pentru că n-am mai rezistat să văd minciunile de pe posturile PSD-iste.
Dar nu despre asta voiam să vorbesc azi. Eu voiam să vorbesc despre Iohannis.
Cu discursul de ieri de la ora 18 în care, plecând de la paralela între politicienii din vremea lui Cuza și cei de azi, sfârșea prin a anunța un referendum pe subiectul grațierii și amnistiei, Iohannis a făcut o mișcare politică pe care și Băsescu ar fi invidios. Dacă referendumul se va face (și probabil se va face), PSD-ul va avea două variante: 1. Să nu-și susțină propriul punct de vedere legat de grațiere și aministie sau 2. Să-l susțină, în condițiile în care până și votanții lor au fost convinși, deja, că modificările de legi sunt făcute cu dedicație, pentru penalii partidului și pentru mogulii la fel de penali. Orice ar face PSD-ul, așadar, iese foarte prost. Și, tot orice ar face, referendumul iese foarte bine. Nu-mi imaginez cum ar putea vota românii în majoritatea pentru șuntirea în masă a pedepselor, că până și votanții PSD (sau mai ales ei) sunt oameni săraci și (pe cale de consecință) răi care vor mai degrabă să le sporească pedepsele celor care fură ca s-o ducă mai bine, decât să le scadă.
Prostul de Teleorman Dragnea are acum o minge la el în teren, doar că, imediat după ce i-a trimis mingea, Iohannis a schimbat fileul cu un zid înalt cât zidul pe care-l va face Trump între SUA și Mexic. Mustăciosul nu are decât să-și dea cu mingea în fața aia de Casanova de provincie. Și noi n-avem decât să râdem de el. Dar, dacă se poate, să și votăm, de data asta.

Vizualizări: 295

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: