Închiderea a două cariere miniere, amânată cu un an

Complexul Energetic Oltenia a amânat cu un an închiderea unor perimetre miniere aferente carierelor Rovinari şi Husnicioara, ca urmare a imposibilităţii de a face exproprierile necesare pentru extinderea altor cariere. Informaţia apare într-un document postat pe site-ul companiei.

Complexul Energetic Oltenia nu poate închide carierele mai puţin rentabile, din cauza lipsei exproprierilor la cele care au rezerve importante de cărbune. Compania arată, într-un document înaintat acţionarilor, că va amâna închiderea a două perimetre miniere. „Ținând cont de întârzierea înregistrată în ceea ce priveşte adoptarea hotărârilor de guvern pentru aprobarea exproprierii pentru cauză de utilitate publică a proprietăţilor din coridoarele de expropriere aferente carierelor Roşia şi Jilţ Sud, se va amâna cu un an demararea procedurilor privind încetarea activităţii în perimetrele miniere aferente carierelor Husnicioara şi Rovinari, în vederea asigurării cărbunelui necesar realizării producţiei de energie estimată pentru perioada 2018-2020”, se arată în document.

Compania minieră speră ca în această vară să fie adoptate actele normative necesare extinderii altor perimetre miniere. Este vorba de o hotărâre de guvern pentru expropriere pentru cauză de utilitate publică la carierele Roşiuţa şi Pinoasa, aşteptată până la 1 august; o hotărâre de guvern pentru scoaterea din circuitul silvic a suprafeţei de 38,57 hectare pentru cariera Tismana, dorită până la 1 iunie; modificarea legislaţiei secundare pentru scoaterea din circuitul silvic a terenurilor împădurite pentru extinderea carierei Lupoaia, aici termenul fiind 1 mai.

CEO susţine că are nevoie de toate aceste capacităţi pentru a putea face anual peste 22 de milioane de tone de cărbune.

Vizualizări: 2,355

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: