Închisoare pentru directorul din Energie cu diplomă falsă

Fostul preşedinte al Transelectrica Marius Dănuţ Caraşol, care şi-a falsificat diploma de studii, a fost condamnat la doi ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare, pentru înşelăciune şi uz de fals. În plus, magistraţii au dispus desfiinţarea diplomei false de inginer şi a oricăror copii ale acesteia. Sentinţa pronunţată de magistraţii Judecătoriei Sector 1 nu este definitivă.

”Solutia pe scurt: (...) condamnă pe inculpatul CARAŞOL MARIUS DĂNUŢ la pedeapsa închisorii de 2 (doi) ani, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune. (...)  condamnă pe inculpatul CARAŞOL MARIUS DĂNUŢ la pedeapsa închisorii de 1 (unu) an, pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals”, se arată în sentinţă.

Pedepsele au fost contopite, inculpatul fiind condamnat la 2 (doi) ani închisoare, la care se adaugă un spor obligatoriu de 8 (opt) luni închisoare (o treime din celelalte pedepse ale închisorii), urmând ca inculpatul să execute în final pedeapsa rezultantă principală de 2 (doi) ani şi 8 (opt) luni închisoare.

”În temeiul art. 91 C.pen., dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 4 (patru) ani”, se mai arată în document.

Prin sentinţă, magistraţii au dispus şi că fostul preşedinte Transelectrica nu poate fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, şi in se interzice dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pe o durată de 5 ani. 

Vizualizări: 3,360

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: