„Incidentele“ din prima zi de şcoală, comentate de Mitescu

O învăţătoare de la Liceul Teologic a rămas fără clasă după ce elevii nu s-au prezentat la începerea anului şcolar. Un alt cadru didactic de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu“ ameninţă că se va prezenta cu elevii şi părinţii la Inspectoratul Şcolar dacă nu va primi post. La Rovinari au fost înmânate elevilor rechizite inscripţionate cu primăria şi consiliul local. Despre toate aceste probleme a comentat inspectorul general adjunct din cadrul ISJ Gorj, Gheorghe Mitescu.

A început şcoala, au fost şi câteva evenimente mai neplăcute…

Evenimentele despre care vorbiţi au puţină relevanţă. Nu ştiu foarte bine ce s-a întâmplat la Liceul Teologic, înţeleg că a fost o mică problemă cu prezentarea elevilor în clase, acest lucru ţine şi de managementul instituţiei, dar lucrurile s-au rezolvat, cel puţin pe termen scurt. Una din învăţătoare fiind cadru didactic titular şi problema s-a rezolvat.

Cum comentaţi situaţia de la Colegiul Naţional “Tudor Vladimirescu” -

La Tudor Vladimirescu este o situaţie total neplăcută pentru că pune de o parte Inspectoratul şcolar şi de cealaltă parte a baricadei învăţătoarea Mincea însoţită de elevi, părinţi, când noi ar trebui să facem front comun. Doamna Mincea a îndeplinit vârsta standard de pensionare, a încercat să ne sensibilizeze prin rugăminţi să îi prelungim activitatea, apoi în scris. Încearcă prin şantaje emoţionale să ne determine să revenim. Evident legea e lege şi trebuie să o respectăm.

Politicienii au fost la festivităţile de deschidere a anului şcolar…

N-am simţit această prezenţă a politicienilor. Cred că nici domnul Ponta nu  s-a prezentat ca politician. Cert este că începutul anului şcolar  nu a fost un eveniment politizat.

La Rovinari, au fost acordate rechizite inscripţionate cu primăria şi consiliul local.  Cum comentaţi acest lucru-

Nu ştiu ce s-a întâmplat, dar nu cred că e cineva la nivelul judeţului care să depăşească investiţiile în învăţământ pe raza localităţii. Şcolile arată absolut superb, condiţiile sunt excepţionale, numai cârcotaş să fi să nu recunoşti diferenţa.

Ce noutăţi aduce acest an şcolar-

Acest an şcolar urmează să implementeze măsurile Legii educaţiei care vor avea efecte şi pe termen scurt. La nivelul fiecărei cancelarii există o foaie de parcurs trimisă de la cabinetul secretarului de stat în care sunt lucruri care vor schimba faţa învăţământului românesc.

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: