Incredibil! Ce anvelope avea pe mașină un tânăr care voia să meargă la munte

Un tânăr din județul Mehedinți s-a ales cu o amendă usturătoare după ce a fost tras pe dreapta de către un echipaj de poliție al IPJ Gorj. Oamenii legii l-au surprins pe bărbat chiar înainte de la urca spre Rânca, pe DN67 C. Spre surprinderea polițiștilor, mașina era echipată cu anvelope de vară, dar și acelea era extrem de uzate.

 

Pentru inconștiența de care a dat dovadă, tânărul șofer, în vârstă de 19 ani, va scoate bani mulți din buzunar.

„Controlul polițiștilor nu s-a rezumat doar la verificarea documentelor, ci având în vedere condițiile de iarnă în care se circulă pe respectivul tronson de drum, aceștia au observat că tânărul avea autoturismul dotat cu anvelope de vară, acestea fiind și uzate.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2900 lei, iar ca măsură complementară, a fost reținut certificatul de înmatriculare, potrivit OUG 195/2002, privind circulația pe drumurile publice.

Reamintim conducătorilor auto că pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, autovehiculele trebuie să fie dotate cu anvelope de iarnă, iar în cazul autovehiculului de transport marfă cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone şi al autovehiculului de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducătorului auto, acestea trebuie să fie echipate cu anvelope de iarnă pe roţile axei/axelor de tracţiune și trebuie să aibă montate pe aceste roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante certificate”, se arată într-un comunicat transmis de IPJ Gorj.

Vizualizări: 1,961

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: