INCREDIBIL: Gorjenii plătesc 60% pierderi, 40% apă

Facturile la întreţinere au crescut semnificativ în ultima lună la Târgu Jiu, după ce consilierii locali au aprobat majorarea tarifelor la apă potabilă şi canalizare. Problema cea mai mare este aceea că 60% din apa care intră în reţelele Aparegio se pierde din cauza vechimii conductelor, după cum susţine chiar directorul Ion Popescu.

Acesta şi-a propus să reducă pierderile de la 60% la 40%, printr-un program de înlocuire și extindere a rețelelor: „Din măsurătorile care au fost făcute s-a determinat că circa 60% din apa care intră în sistem se pierde, dar după implementarea proiectului pierderile se vor reduce la 40%“.  Proiectul despre care vorbeşte directorul Ion Popescu şi care este derulat de Aparegio are o valoare de aproximativ 300 miliarde de lei din fondurile europene şi se referă la extinderea și înlocuirea a rețelelor de apă și canalizare din Târgu-Jiu.

Popescu susţine că Târgu Jiu nu va avea nevoie de noi resurse de apă, deoarece populaţia este în scădere, iar pierderile din sistem vor fi reduse.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: