INCREDIBIL: Preşedintele CA al Hidroelectrica a scăpat de amnezie

Preşedintele Consiliului de Administraţie al Hidroelectrica, Remus Vulpescu, a scăpat de amnezie şi a explicat ieri opiniei publice de ce a luat decizia de a cere intrarea în insolvenţă a societăţii. Asta după ce cu o zi înainte acelaşi Vulpescu, aflat cu premierul Ponta în Austria, a spus că nu ştie despre decizie. Ieri şi-a asumat-o şi a spus, printre altele, că reorganizarea va dura 18 luni, că nu poate garanta locurile de muncă şi că măsura nu are legătură cu rezilierea contractelor cu „băieţii deştepţi”.

Afirmaţiile făcute ieri de Remus Vulpescu sunt halucinante. Vulpescu a declarat că nu i-a spus nimic directorului general al Hidroelectrica despre cererea de intrare în insolvenţă pentru a evita o dezbatere publică pe acest subiect (-!)."Domnul director general Ștefan Gheorghe este director general executiv, nu face parte din Consiliul de Administrație. I-a fost cerută o informare completă asupra situației financiare a societății, fără să-i spunem de ce. În ședința Consiliului de Administrație am dezbătut, nu plecasem de la nicio idee preconcepută, am vrut  doar să analizăm, să dezbatem, să hotărâm în acea şedință măsuri . Măsura hotărâtă în CA a fost formularea cererii de deschidere a procedurii insolvenței. Pe domnul director nu l-am anunțat pentru că nu am dorit să iscăm pe acest subiect ceea ce nu am putut evita, o dezbatere publică înainte ca instanțele judecătorești să se pronunțe", a spus Remus Vulpescu.

„Băieţii deştepţi” au fost asiguraţi că rămân cu contractele

Deschiderea procedurii de intrare în insolvență a Hidroelectrica nu are nicio legătură cu rezilierea contractelor bilaterale cu „băieţii deştepţi” din energie, a mai spus Remus Vulpescu: "Dacă aceste contracte sau dacă alte contracte vor fi ajustate sau afectate într-un fel sau altfel va rămâne să se stabilească de către autoritățile și de către organele competente potrivit legii 85/2006, care sunt judecătorul sindic, adunarea creditorilor, comitetul creditorilor, administratorul judiciar. Noi nu asociem în momentul de față aceste contracte bilaterale cu procedura de insolvență pentru că procedura de insolvență vizează reorganizarea întregii activități a Hidroelectrica, eficientizarea ei și corectarea eventualelor probleme", a spus Vulpescu.

Locurile de muncă nu mai sunt garantate

Remus Vulpescu nu a reuşit să fie la fel de liniştitor cu salariaţii Hidroelectrica, aşa cum a fost cu „băieţii deştepţi”. "Nu avem în vedere să dăm afară din angajaţii Hidroelectrica. Nu pot formula în momentul de faţă o promisiune fermă că se pot păstra absolut toate locurile de muncă pentru că este posibil ca administratorul judiciar, adunarea creditorilor şi judecătorul sindic să considere, într-o oarecare măsură, oportune şi măsuri de ajustare a politicii de personal", a menţionat preşedintele Consiliului de Administraţie (CA) al Hidroelectrica, Remus Vulpescu.

Acesta a explicat că, în insolvenţă, "soarta societăţii debitoare este guvernată de autoritatea judiciară, de adunarea creditorilor şi de administratorul judiciar". "Noi nu ne propunem concedieri de personal. Eu nu pot să îmi asum în faţa dumneavoastră angajamente în numele judecătorului sindic, al adunării creditorilor şi al administratorului judiciar. Eu vă spun că, potrivit imaginii pe care o avem noi asupra Hidroelectrica, nu sunt necesare restructurare restructurări de personal", a mai spus Vulpescu.

TERMEN

Hidroelectrica ar putea rămâne în reorganizare 16-18 luni, dacă judecătorii vor aproba cererea. Primul termen de judecată va fi joi.

PLÂNGERE

Hidrosind, sindicatul majoritar din Hidroelectrica, a decis să depună plângere penală pentru subminarea economiei naţionale împotriva celor care au depus cererea de insolvenţă.

DECLARAŢIE

"O listare până la finalul anului a acţiunilor Hidroelectrica pe bursă nu mai este posibilă”.

Remus Vulpescu, preşedinte CA Hidroelectrica

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: