Inculpatul din „Elodia II” nu poate părăsi Gorjul

Bărbatul din Târgu Cărbuneşti, judecat la Tribunalul Gorj pentru că în urmă cu mai mulţi ani şi-ar fi omorât prietenul şi i-ar fi ascuns cadavrul, negăsit nici până în prezent, nu scapă de măsura controlului judiciar. Bărbatul voia să i se permită să părăsească judeţul Gorj pentru a merge la cules de ciuperci.

Felix Dianu a solicitat, prin intermediul avocatului său, să i se permită măcar să părăsească limita teritorială a judeţului Gorj, lucru pe care instanţa i l-a respins. Motivul pentru care inculpatul voia să părăsească judeţul era acela că doreşte să meargă la strâns de ciuperci pe munte pentru a-şi asigura sursele de existenţă şi e posibil să depăşească raza teritorială a Gorjului fără să ştie. În plus, spera ca în pădurile din judeţele învecinate să poată strânge mai multe ciuperci.

În urmă cu un an, instanţa i-a impus lui Felix Dianu să nu părăsească Gorjul, dar şi să nu ia legătura cu rudele victimei sale ori cu martorii din dosar, lista acestora fiind una destul de lungă. În plus, inculpatul trebuie să fie permanent la dispoziţia autorităţilor judiciare, fiind obligat să îşi justifice sursele de existenţă.

Prin măsura controlului judiciar, instanţa i-a impus lui Felix Dianu să nu poarte arme şi să nu participe la manifestări sportive ori culturale sau la orice alte adunări publice. Anterior, bărbatul a fost reţinut şi arestat pentru o perioadă de timp, deşi tot timpul s-a declarat nevinovat. Trupul victimei sale, Daniel Nistor, nu a fost descoperit niciodată de către anchetatori. Mobilul crimei l-ar reprezenta gelozia, inculpatul având o relaţie intimă cu fosta soţie a lui Nistor. Anchetatorii susţin că, după comiterea crimei, Felix Dianu a luat mobilul victimei şi a trimis mesaje către rude în care susţinea că pleacă în străinătate şi să nu fie căutat de nimeni, lucru care s-a şi întâmplat pentru o perioadă.

Vizualizări: 2,433

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: