Înfiat lux!

În plină criză, până şi snobii fac pe dracul în patru ca să economisească. Vă daţi seama ce sărăcie e, dacă l-am auzit pe un hipster care merge doar cu bicicleta spunând (şi nu oriunde, ci fix la Radio Guerilla!) că el a învăţat să-şi facă singur pana la bicicletă doar ca să nu mai dea bani la vulcanizare pentru că ”nu prea mai sunt bani”-! E grav. Toţi umblă după ciubucuri. Şi, pe praful ăsta, o ştire vine să ne scoată din rahat. Brad Pitt şi Angelina Jolie vor să mai înfieze un copil, de data asta din România. Cu ocazia asta, zeci de familii de romi au încălzit apă în lighene şi le-au făcut baie puradeilor, apoi i-au pieptănat frumos şi i-au instruit să nu mai scuipe şi să nu mai vorbească cu ”p**ă”.

Dar haideţi să nu mai zicem de minorităţi, că iar ne caută de la consiliu. Şi românii au făcut la fel. Piticul Marcel, de exemplu, sigur s-a bărbierit şi aşteaptă înfrigurat să fie contactat de cei doi actori, în parcarea în care locuieşte de vreo 10 ani încoace. Cum-! Nu-l ştiţi pe Marcel- Trăieşte într-o zonă super-de-lux, în centrul Bucureştiului, la Universitate. E drept, doarme deasupra unui canal sau pe o maşină părăsită. Dar a avut şi el momentele lui de glorie. Ca de exemplu la începutul anilor 90, când a fost înfiat de o italiancă bună la suflet care l-a crezut copil, deşi el era ditamai piticul de 32 de ani. Şi, când l-a dezbrăcat italianca să-l spele pe micuţ, a descoperit că dotările bebeluşului nu erau tocmai corespunzătoare. De fapt, Marcel susţine că italianca a zis aşa: ”Mamma mia, che grande cazzo! Questo non e un bambino!” Apoi a chemat Poliţia. Cu puțin noroc, mai multe lame de ras şi o operaţie estetică de rutină, lui Marcel îi poate ieşi, de data asta.

Şi uite aşa, criză cu criză şi guvern incompetent cu guvern incompetent, avem toate şansele să-i ajungem din urmă pe africani. Nu la dotările naturale, din păcate, ci la sărăcie şi la gradul de atractivitate pe care-l prezentăm pentru domnii cu bani dornici de maimuţe mici.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: