Informații despre concursul pentru recrutarea polițiștilor

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj anunță că data, ora şi locul unde se va desfăşura proba de evaluare a performanţei fizice vor fi stabilite în funcţie de numărul candidaţilor, şi se vor comunica acestora prin postarea unui anunţ pe pagina de internet a IPJ. La proba de evaluare a performanţei fizice pot participa numai candidaţii a căror candidatură a fost validată de comisia de recrutare şi care sunt declaraţi „apt” medical şi psihologic.

Probele la evaluarea performanţei fizice sunt, în ordine:

flexie abdominală, pentru toţi candidaţii, bărbaţi şi femei;
alergare de rezistenţă pe distanţa 1.000 de metri pentru candidaţii-bărbaţi, respectiv 800 de metri pentru candidaţii-femei. 
Proba de evaluare a performanţei fizice este probă de concurs eliminatorie şi este luată în calcul la stabilirea notei finale, prin efectuarea mediei aritmetice cu nota la proba scrisă.

Este declarat „Admis” candidatul care îndeplineşte baremul stabilit pentru fiecare probă, corespunzător notei 5 şi obţine, la final, minimum nota 6, reprezentând media aritmetică a notelor acordate la probele de alergare de viteză şi alergare de rezistenţă. Candidatul care nu promovează prima probă sportivă este eliminat din concurs, iar în funcţie de momentul în care intervine aceasta, nu mai parcurge cealaltă probă, fiind declarat „Respins”. Candidaţii declaraţi „respins” la proba de evaluare a performanţei fizice nu vor fi planificaţi la proba „test scris”. Proba de evaluare a performanţei fizice nu se repetă, nu se reexaminează şi nu poate fi contestată. Rezultatele la proba de evaluare a performanţei fizice se afişează la sediul unităţii unde s-a desfăşurat proba şi pe pagina de Internet a Poliţiei Române.

Metodologia desfăşurării probei de evaluare a performanţei fizice, care include baremele stabilite la fiecare probă, pe grupe de vârstă, se regăseşte pe site-ul I.P.J. Gorj, Secţiunea Carieră, Posturi scoase la concurs, Anexa nr. 3.

Vizualizări: 1,617

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: