Inginer la primărie, în pragul sinuciderii. Salvat de Salvador!

Un angajat al Primăriei Târgu Jiu a ameninţat, ieri, că se sinucide, dând drumul la gaze în apartamentul său, pentru a provoca o explozie, echipaje ale Poliţiei şi Pompierilor intervenind pentru a-l evacua pe bărbat din locuinţa sa. Viaţa acestuia şi a vecinilor săi a depins însă de implicarea promptă a şefului IPJ Gorj, Viorel Salvador Caragea, care a reuşit să-l scoată teafăr din locuinţă pe omul care avea gânduri negre.

Incidentul s-a produs într-un bloc situat în zona semicentrală a oraşului, pe strada Garofiţei, Remus Puşoiu, inginer la Serviciul Gospodărire Comunală din cadrul municipalităţii, trimiţând câteva SMS-uri către colegi de-ai săi, prin care îi anunţa ce intenţionează să facă. Unul dintre colegi a sunat ulterior la 112 şi a anunţat starea de pericol, echipajul de pompieri care a sosit la locuinţa bărbatului constatând miros de gaze pe casa scării. Vecinii acestuia nu au ştiut nimic până când nu au văzut pompierii şi poliţiştii la scara blocului. „Au venit pompierii la noi şi au cerut repede o cheie ca să oprească gazele, dar am crezut că e vreo problemă la vreun vecin. Nu am ştiut nimic de vecinul acesta. Din contră, ieri am vorbit cu dumnealui, m-a salutat şi părea a fi în regulă”, a spus una dintre locatarele din bloc.

Negocierile lui Caragea

Bărbatul, în vârstă de 54 de ani, nu a vrut să le deschidă pompierilor şi poliţiştilor, timp de două ore aceştia negociind cu el pentru a-l scoate din locuinţă. Angajaţi ai distribuitorului de gaze au oprit, între timp, alimentarea cu gaze a apartamentului, fiind evitat astfel orice pericol de explozie, conform reprezentanţilor ISU Gorj prezenţi la faţa locului. Locatarii din bloc s-au temut şi ei pentru soarta lor, femeile mai în vârstă liniştindu-se doar după ce pompierii le-au spus că nu mai sunt probleme cu gazele şi că se încearcă intrarea în locuinţa bărbatului.

Comandantul IPJ Gorj, comisarul şef Viorel Caragea, a venit personal la locul incidentului pentru a negocia cu bărbatul, după circa 20 de minute acesta solicitându-le jurnaliştilor să se îndepărteze pentru a-l putea evacua în siguranţă pe bărbatul respectiv. Subordonaţii lui Caragea se temeau că încalcă o proprietate privată dacă forţează uşa de la intrarea în apartament, dar legea le dă dreptul în astfel de situaţii să intervină, mai ales că este vorba şi de vieţile celorlalţi locatari.

Şeful Poliţiei Judeţene a avut nevoie de vreo 20 de minute pentru a-l convinge pe Puşoiu să deschidă uşa apartamentului său. Bărbatul a fost scos din bloc doar după ce jurnaliştii au înţeles că oamenii legii au de-a face cu un caz mai special şi că se impune păstrarea unei distanţe care să le asigure acestora evacuarea în siguranţă. Puşoiu a fost urcat direct în maşina lui Caragea, şeful IPJ Gorj putând fi văzut având în mână o sfoară pe care o luase din apartamentul în care fusese. Puşoiu intenţiona să se ştranguleze cu frânghia respectivă, după ce a fost urcat în maşină, bărbatul fiind dus direct la psihiatrie pentru un control de specialitate.

Bun la Primărie, dar „obosit”

La negocierile din apartamentul lui Puşoiu a participat şi directorul tehnic al Primăriei Târgu Jiu, Marius Ionescu, acesta declarând la sfârşitul operaţiunii că bărbatul nu a comunicat aproape deloc cu reprezentanţii autorităţilor. „A recunoscut o stare de oboseală,  stare mai deosebită, mai nervoasă. E unul dintre inginerii buni ai Primăriei. S-au purtat discuţii cu el şi totul s-a încheiat cu bine”, a menţionat Ionescu.

În urmă cu două luni un alt bărbat din Târgu Jiu a recurs la un gest similar, dând drumul la gaze şi ameninţând că aruncă apartamentul în aer, el declarând că nu mai putea face faţă datoriilor pe care le avea la bănci, după ce girase o rudă la un credit. Pompierii şi poliţiştii au intervenit şi atunci prompt, evitând producerea unei explozii şi salvând viaţa bărbatului.

Vizualizări: 235

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: