TRAGEDIE: Trei morţi la Ţânţăreni

Incident grav înregistrat ieri în sudul judeţului, în satul Floreşti din comuna Ţânţăreni,  unde trei persoane au fost găsite moarte după ce, cel mai probabil, s-au intoxicat cu gazul provenit de la o butelie. Victimele lucrau ca îngrijitori de animale la o fermă, fiind ciobani la stăpânul unei turme de oi şi capre. Proprietarul a fost şi cel care, sâmbătă seara, le-a schimbat acestora butelia goală cu una plină, pe care a racordat-o la un boiler instant de apă cald. Ieri dimineaţă a avut surpriza să-i găsească pe toţi trei fără suflare.

Incidentul s-a produs la locuinţa familiei Stamate, din partea acestuia nimeni neoferind vreo informaţie pentru a lămuri cât de cât împrejurările în care a avut loc nenorocirea. Membrii familiei au stat cât s-a putut de departe de jurnalişti, ca şi cum ar fi avut ceva de ascuns, lăsând loc unor speculaţii şi comentarii preluate de la oameni din sat care îşi dădeau şi ei cu părerea despre ce s-a întâmplat.

„Sunt certaţi cam cu toată lumea pe aici prin sat, că n-au prea făcut de-ale bune. Nu ştiţi că atunci când moare cineva, mai ales la ţară, se adună lumea. Nu vedeţi că la ei nu vine nimeni, de buni ce sunt. Acum îi găsiră şi pe ăştia trei morţi, vai de capul lor”, a comentat unul dintre localnici.

Gaze de la butelie

Una dintre vecine ne-a menţionat însă că în camera în care se aflau cele trei persoane decedate ar mai fost o a patra, care a scăpat însă la timp. „Auzirăm şi noi că muriră trei şi că ar fi ieşit un al patrulea, că erau patru. Aveau o butelie pe gaze acolo şi de aia ar fi murit, că eu nu o ţin în casă, fi-ar mama ei a dracu de butelie, că uite ce face, aduce numai necazuri”, înjura bătrâna, supărată pe ce se întâmplase.

Ieri dimineaţă, în zori, când a văzut că muncitorii nu ies la animale să le îngrijească, proprietarul turmei a mers la ei să vadă care este motivul. A sunat însă repede la 112, dar nici medicii de la Ambulanţă nu au mai avut ce face când au ajuns la faţa locului. „De la colegii care au fost la intervenţie am înţeles că sâmbătă seara ar fi fost schimbată butelia de la o instalaţie de încălzire sau de apă caldă, un boiler. Probabil că după aceste manevre s-au produs şi decesele pentru că echipajul de prim-ajutor nu a mai făcut nicio manevră de resuscitare, persoanele respective fiind decedate deja de câteva ore”, a menţionat şeful Ambulanţei Gorj, dr Dan Vâlceanu.

Victimele – doi bărbaţi şi o femeie

La locul incidentului au ajuns şi poliţiştii, aceştia constatând şi ei că persoanele decedate se află într-o cameră cu un boiler de încălzit apa care avea flacăra de gaze stinsă. Acum rămâne de văzut dacă decesul a fost generat de gaze de la butelie sau de monoxidul produs prin arderea acestor gaze.

Medicii legişti vor efectua azi necropsia, una dintre victime fiind un băiat de 16 ani din Mehedinţi. Din acelaşi judeţ este şi bărbatul care a decedat, acesta având 35 de ani. Unii localnici spun că acesta trăia în concubinaj cu cea de-a treia victimă, o femeie de 53 de ani din Lugoj, care, în trecut, fusese măritată chiar la Ţânţăreni cu un localnic. Din primele informaţii reiese că niciunul dintre cei trei nu lucra la proprietarul animalelor cu acte de muncă în regulă, ceea ce poate să îi aducă acestuia un dosar penal pentru muncă la negru.

Vizualizări: 349

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: