Inginerii de la Hidroelectrica, premiați cu aur în Kuweit

Inginerii gorjeni ai Sucursalei Hidroelectrica Târgu Jiu au primit medalia de aur în Kuweit pentru un dispozitiv. Invenția a fost premiată cu aur și la Salonul Internațional de Invenții de la Geneva, ce a avut loc în luna aprilie a acestui an. Rolul dispozitivului inventat de echipa alcătuită din Pantelie Raicu, Simona Nemțoiu și Andrei Poenaru este de a reduce vortexul în turbinele hidraulice de tip Francis şi de a mări gradul de oxigenare a apei turbinate.

Inventivitatea specialiștilor de la Sucursala Hidroelectrica Târgu Jiu a fost recunoscută și la salonul de la Kuweit, ce s-a desfășurat în perioada 21-24 noiembrie. Cu această ocazie, gorjenii Pantelie Raicu, directorul SH Târgu Jiu, Simona Nemțoiu și Andrei Poenaru au adăugat în palmares doua medalie de aur pentru inventarea dispozitivului pentru reducerea vortexului și creșterea gradului de oxigenare a apei turbinate. ”Au fost prezentate lucrări din toată lumea, din Europa, Asia SAU America pe diferite secțiuni și la fiecare secțiune s-au acordat medalii, distincții și premii speciale. Noi am participat la secțiunea Instalații industriale și echipamente, la care am primit medalia de aur”, spune directorul SH Târgu Jiu, Pantelie Raicu. Însă specialiștii gorjeni nu se opresc aici și intenționează să participe cu aceeași invenție și la salonul ce se va organiza anul viitor în Canada. Dispozitivul, care este deja folosit în Centrala Hidroelectrică Motru, a fost solicitat deja în mai multe țări din lume. ”Așteptăm materializarea unor colaborări viitoare. Depinde de ce decid cei de la Hidroelectrica, dacă vor fi de acord cu concesionarea lui”, mai afirmă Pantelie Raicu.

ARGINT

Echipa de inventatori din Târgu Jiu a mai fost premiată cu medalia de argint la Bruxelles pentru realizarea unei instalații hidraulice. Aceasta este deja folosită în domeniu.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: