Fost ofiţer de informații, în fața studenților gorjeni

Studenții de la Facultatea de Administrație Publică și Studii Politice Comparate din cadrul Universității ”Constantin Brâncuși” au asistat la o lecție de istorie susținută de Florian Gârz, fost ofițer de informații în structura Direcției de Informații a Armatei Române. Colonelul în rezervă a prezentat câteva aspecte legate de evoluția la scară globală a lumii contemporane post Război Rece și a răspuns la întrebările adresate de studenți.

Diplomatul militar Florian Gârz a fost prezent vineri în mijlocul studenților de la Facultatea de Administrație Publică din Târgu Jiu pentru a le vorbi despre evoluția lumii globale în perioada post Război Rece. Studenții târgujieni i-au adresat colonelului în rezervă o serie de întrebări, însă una dinte ele, adresată de Alexandra Vrăjitoru, l-a pus în dificultate pe Florian Gârz. ”Din întrebările pe care le-am primit una m-a izbit foarte tare. Vreți să știți cine va fi următorul Hitler. Mie nu îmi e rușine să recunosc că nu știu. Lumea contemporană este în una dintre cele mai mari crize din ultimii 75 de ani. O criză asemănătoare a avut loc în perioada 29-33, care a zguduit lumea, Criza respectivă a aruncat pe scena politică pe Adolf Hitler, Mussolini, pe Franco, adică niște dictatori feroci, sângeroși”, a declarat Florian Gârz.

Florian Gârz, considerat un papă al serviciilor secrete românești, a avut ocazia să viziteze frumusețile județului Gorj. ”Domnul Florian Gârz este pentru prima dată aici. A fost interesat de Brâncuși și a vizitat Casa Memorială, precum și Mănăstirea Tismana. S-a declarat încântat de frumusețile zonei și de afectivitatea oamenilor pe care i-a întâlnit. Este impresionat de gorjeni”, spune Moise Bojincă, decanul Facultății de Administrație Publică din Târgu Jiu. Pe tot parcursul anului universitar la facultatea târgujiană sunt programate o serie de conferințe de acest gen

Vizualizări: 208

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: