Inginerul care şi-a apărat drepturile, concediat de şefii CE Oltenia

Claudiu Popescu, angajatul de la Cariera Roșiuța care le-a făcut plângere penală şefilor, după ce a fost schimbat din funcţie cu reducerea salariului în timpul concediului medical, a fost concediat ieri. Directorul Carierei Roşiuţa, Ion Ghiga, a explicat că motivele au fost legate de comportament. Claudiu Popescu a aflat de la ziarişti că nu mai este angajatul companiei.

Claudiu Popescu era şef secţie mecanică în cadrul Carierei Roşiuţa. Pe 29 martie a intrat în concediu medical, care a durat până zilele trecute. Cu toate acestea, pe 15 aprilie a primit o adresă în care i se comunica faptul că a fost trecut pe alt post, mai exact de inginer la Biroul investiţii, construcţii, redări circuit. Dincolo de faptul că a pierdut cam 1.400 de lei la salariu, Popescu spune că nu putea fi schimbat din funcţie pe perioada concediului medical. Mai mult, nu are calificarea necesară pentru a ocupa noul post, astfel că a depus la Parchet o plângere penală împotriva celor care au semnat adresa: Ion Ghiga – directorul carierei, Adrian Giurcău – şef serviciu resurse umane şi Eftimia Săbiescu – jurist.

Concediat pentru că a reclamat la ITM

Popescu a depus plângeri şi la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj, care a demarat o anchetă. Ieri, directorul Ion Ghiga ne-a anunţat că inginerul Claudiu Popescu nu mai este angajatul CE Oltenia. „Domnul a făcut plângeri la ITM, la Poliție, au venit cei de la ITM în control și, pentru că respectivul a continuat să se manifeste cu un vocabular urât și să înjure, am constituit o comisie care să analizeze comportamentul acestuia.  S-a făcut această analiză și am decis să-i înceteze contractul de muncă cu data de 3 iulie 2013”, a declarat directorul Ghiga de la Cariera Roşiuţa.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a deschis o anchetă în acest caz. „S-a deplasat o echipă de inspectori la Cariera Roșiuța pentru a verifica aspectele semnalate, ocazie cu care au fost ridicate mai multe documente. Vineri îi așteptăm pe reprezentanții Carierei cu restul documentelor la sediul ITM. O să analizăm situația și apoi o să stabilim exact care este situația”, a declarat George Romanescu, inspector șef ITM Gorj.

Popescu nu știe că a rămas fără serviciu

Contactat telefonic, Claudiu Popescu a declarat că nu știe nimic despre încetarea contractului său de muncă.  „Nu știu nimic, pentru că nu am primit nicio hârtie și nici nu am semnat nimic până la terminarea programului de lucru. Până nu primesc un act oficial, nu am contractul de muncă desfăcut. Nu mă pot da afară dacă sunt cu ei în litigiu și eu am cu ei un proces pe rol”, susţine inginerul Popescu.

Vizualizări: 249

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: