Călinoiu: Caragea trebuia să intre în greva foamei

Președintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, îi ia din nou apărarea inspectorului șef  Viorel Caragea! Călinoiu spune că şeful IPJ Gorj ar fi trebuit să intre în greva foamei, în urma zecilor de reclamații nefondate făcute de colegii săi. Între timp, omul de afaceri din Motru, Mihai Râmescu, intră în a treia săptămână de greva, foamei acuzându-l pe Caragea de abuzuri și ilegalități.

O echipă a ministrului Afacerilor Interne, Radu Stroe, este în control la Inspectoratul Județean de Poliție (IPJ) Gorj după ce omul de afaceri din Motru Mihai Râmescu a intrat în greva foamei, reclamând abuzuri ale comandatului Viorel Caragea. MAI a anunţat că nu a finalizat controlul început acum două săptămâni.

Mai mulţi oameni de afaceri au fost audiaţi de corpul de control al MAI, unde au povestit cum erau ameninţaţi de Caragea cu „meniul de 24 de ore”, mai exact cu trimiterea după gratii dacă nu îi fac diverse servicii. Ion Călinoiu crede însă că acesta nu va fi schimbat din funcție. “Nu cred că se va schimba șeful IPJ la o asemenea acțiune, deoarece activitatea lui a fost măsurată de cei abilitați și știu că au fost controale în urma cărora s-a constat că indicatorii l-au plasat pe inspectorul șef printre primii în țară”, a menționat Călinoiu.

„Nu sunt şantajat de Caragea!”

Șeful județului a fost întrebat dacă este șantajat de Viorel Caragea. Răspunsul? „Viorel Caragea dacă m-ar avea la mână pe mine și pe Florin Cîrciumaru mă avea și când era PDL la putere și era comandant. Vreau să spun că am avut dosare la DNA pe fiecare lucrare în parte. M-au reclamat, m-au anchetat corect. Nu există lucrare la nivelul județului Gorj care să nu fi fost verificată de organele abilitate. Acum o spun pentru prima dată cu aprecierile de rigoare pentru aceste instituții de control că nu am avut nicio problemă”, a declarat acesta. Călinoiu spune că cele mai multe reclamații au fost pe lucrările la drumul Țânțăreni-Crasna. „Au fost luate din zbor aceste reclamații. Hai să vedem cum stă drumul Țânțăreni-Crasna, de trei ori. Am stat foarte bine, și cu licitații și tot. Exclus. Nu am fost șantajabil și nu voi fi niciodată mai ales acum că asupra activității mele se pot vedea multe aprecieri”, a încheiat Călinoiu.

Și pentru că a lămurit problema șantajului, Călinoiu explică susținerea pentru Caragea. Zecile de reclamații la adresa polițistului șef l-ar fi îndreptățit pe Caragea să intre în greva foamei, spune Călinoiu. „Nu pot să neg. L-am susținut pe Caragea pentru că a pus ordine. A mai luat foc vreo mașină în județul Gorj, am mai văzut probleme cu găști, săbii? Le-a luat din faşă. Jos pălăria! El a fost reclamat mai abitir ca oricine. El trebuia să facă greva foamei de nu știu când. Că nu a fost lună să nu fie reclamat”, a mai spus Călinoiu.

Vizualizări: 285

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: