Trei firme vor să concesioneze ştrandul de la Turceni

Noul ştrand din Turceni nu va fi dat în funcţiune în acest sezon estival, pentru că nu a fost terminat la timp. Oricum, autorităţile locale au decis să concesioneze ştrandul, astăzi fiind aleasă societatea care îl va prelua. Trei firme şi-au depus ofertele pentru preluarea spaţiului de agrement. Primăria îşi va amortiza investiţia abia peste 23 de ani.

Reprezentanţii Primăriei Turceni vor decide astăzi cine va prelua prin concesiune, pentru o perioadă de 49 de ani, noul ştrand din localitate. Trei societăţi au depus ofertele pentru preluarea lui, însă doar una este din localitate. „Miercuri la orele 10 va avea loc licitaţia şi vom stabili care dintre ofertanţi va prelua ştrandul. Sunt ofertanţi din Turceni, Motru şi Târgu Jiu. Toate lucrările au fost suportate din sume de la bugetul local, circa 23 de miliarde lei vechi, noi am vrea să primim circa 1 miliard de lei pe an. După părerea mea, cine va prelua trebuie să mai investească vreo 3-4 miliarde. Să bage căldură în restaurant, să schimbe zona de plajă, să angajeze salvamari, bucătari, să cumpere şezlonguri”, a declarat Dumitru Gâlceavă primarul din Turceni.

Inaugurarea, amânată pentru anul viitor

Primarul Dumitru Gâlceavă nu crede că ştrandul va mai fi inaugurat în acest sezon estival, aşa cum a tot sperat până acum. Asta pentru că încă nu s-a efectuat racordarea ştrandului la reţeaua de energie electrică, dar nici lucrările de construcţie nu au fost finalizate. „Nu am rezolvat cu racordarea la curent. Nici nu am obţinut aprobările până acum, sunt în curs de aprobare ca să ne dea acordul CEZ-ul, iar CFR pentru traversarea reţelei peste calea ferată. Nu mai pot să mai dau nicio estimare pentru că nu ştim când vom primi aprobările. Mai este de pus şi instalaţia de tratare a apei, dar furnizorul nu vrea să o pună până nu are curent, ca să-i facă probele. Birocraţia asta ne omoară. Nu ştiu de ce merge aşa greu cu nişte avize. Măcar să fie gata pentru la anul”, a precizat primarul Dumitru Gâlceavă.

Noul ştrand este amplasat la circa 3 km de centrul oraşului Turceni şi va avea o capacitate de circa 1000 de locuri.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: