Drumul Mătăsari-Dragotești-Șiacu, prioritar pentru finanțare

Drumul Județean care tranzitează comunele Mătăsari-Dragotești până la Șiacu este pe lista priorităților la Ministerul Dezvoltării. Acest tronson de drum a intrat în reabilitare pe o distanță de 27 de kilometri, iar primarii din Mătăsari și Dragotești sunt cei mai interesați ca acest drum să se finalizeze pentru că tranzitează cele două comune chiar prin centru, iar conducătorii auto din zonă, vor circula pe un drum reabilitat și fără gropi.

Primarul din Mătăsari, Gheorghe Gașpar, și cel din Dragotești, Vili Pasăre, au făcut nenumărate drumuri la Consiliul Județean Gorj pentru urgentarea lucrărilor la modernizarea drumului Județean 673A Mătăsari-Dragotești-Șiacu. Acest tronson de drum este de o mare importanță județeană, dar și locală, pentru că cetățenii de aici se pot bucura că pot circula cu autoturismele în condiții bune și nu mai sunt nevoiți să facă jaloane pentru gropile din asfalt. Drumul cu pricina tranzitează comuna Mătăsari chiar prin centru, lucru care nu poate decât să-l bucure atât pe primarul Gheorghe Gașpar, care s-a zbătut pentru reabilitarea acestui drum, cât și pe cetățeni.

Drumul judeţean 673A a intrat în reabilitare pe Hotărârea de Guvern numărul 577, iar întreaga investiţie se ridică la suma de 26 milioane de lei noi, cu TVA inclus. Vor fi modernizați 27 de kilometri de drum, iar termenul de execuție a lucrărilor este de 14 de luni. Firma care se ocupă de reabilitarea acestui tronson este SECOL Spa Roma care se va ocupa şi realizarea a zece poduri şi podeţe, dar şi refacerea rigolelor. Reabilitarea acestui drum este și pe lista de priorități a Ministerul Dezvoltării. Până în acest moment s-au cheltuit peste 6.400 de mii de lei și ar mai fi de dat aproximativ 18.370 de lei. Anul acesta Ministerul va repartiza acestei lucrări suma de 4.000 de mii de lei, iar pentru anul 2014 este prevăzut peste 2.800 de mii de lei.

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: