Inspectoratul Şcolar va decide din nou soarta directorilor

Directorii de şcoli care au susţinut concurs în anul 2007 şi le expiră mandatul ar putea rămâne fără fotolii. În această lună pe lista celor cărora li se încheie mandatul de manageri se află Mihaela Crăciunescu de la Şcoala Generală Ciuperceni, Ion Sanda, de la Şcoala Generală Nr. 2 Motru şi Gheorghe Preda de la Şcoala Generală Săuleşti.

Directorii de şcoli se află din nou în vizorul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj. În urma evaluării activităţii manageriale, aceştia vor fi înlocuiţi sau vor fi numiţi cu delegaţie pentru încă un an. Potrivit reprezentanţilor ISJ Gorj, în luna mai le vor expira şi mandatele directorilor de la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu şi de la Colegiul Naţional „Tudor Arghezi” din Târgu Cărbuneşti, Gheorghe Nichifor şi Gabriel Birău. Pentru aceştia însă eliberările din funcţii trebuie să vină de la Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. „Directorii liceelor sunt numiţi de prin Ordin de Ministru şi chiar dacă le expiră mandatele noi aşteptăm eliberarea din funcţie de la Minister. Posturile care nu sunt ocupate prin concurs se ocupă prin detaşare în interesul învăţământului, aprobat în Consiliul de Administraţie al IŞJ Gorj”, menţionează Justin Paralescu. De asemenea în luna iunie i se va termina mandatul şi directoarei Liceului de Muzică şi Arte Plastice „Constantin Brăiloiu” din municipiul Târgu Jiu, Aurelia Savu. Aceasta spune că nu ştie încă dacă va continua sau nu activitatea de manager în cadrul instituţiei de învăţământ.

Petre Ciungu, menţinut la catedră

Directorul Petre Ciungu a scăpa de emoţii. „În luna februarie a acestui an i-a expirat mandatul şi directorului Petre Ciungu de la Colegiul Comercial «Virgil Madgearu» din Târgu Jiu, dar am hotărât în Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar să îl menţinem în funcţie cu delegaţie”, mai spune Justin Paralescu, inspector şcolar general.

Vizualizări: 98

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: