Instanța i-a majorat salariul cu 25%

Veste bună pentru salariata unei primării din Gorj. Femeia, responsabil de biblioteca din comună, a reușit să obțină în instanță o majorare salarială de 25%. Sporul va fi achitat pe o perioadă de circa doi ani. Sentința instanței nu este definitivă, dar este executorie.

Bibliotecara Ionela Gheorghițoaia a acționat primăria din Stănești în instanță, în februarie 2020. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Gorj, având ca obiect „drepturi bănești”.

„Admite acţiunea. Obligă pârâta să plătească reclamantei indemnizația de responsabil de bibliotecă, în cuantum de 25% din salariul de bază, pentru perioada 04.05.2018-17.02.2020, actualizată cu indicele de inflație la data plății. Respinge cererea privind obligarea pârâtei la plata cheltuielilor de judecată. Executorie de drept. Cu apel în termen de 10 de zile de la comunicare, ce se depune la Tribunalul Gorj”, se precizează în minuta instanței.

Bibliotecara nu este la primul litigiu cu autoritățile locale. Fata preotului Gheorghițoaia a fost concediată, în anul 2002, de fostul primar Pîrvulescu, dar și-a recâștigat postul de bibliotecar în instanță.

Vizualizări: 6,624

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: