Daune morale pentru polițiștii înjurați și amenințați la Stănești

Sentință trasă la indigo pentru cei doi tineri din Buzău care au fost implicați, la începutul verii, într-un scandal-monstru în comuna gorjeană Stănești. Tinerii luptători K1 au înjurat și au amenințat doi polițiști trimiși să aplaneze scandalul din sat pe care tot ei l-au iscat. Judecătoria Târgu Jiu i-a condamnat miercuri la închisoare cu suspendare, dar agresorii vor trebui să le achite polițiștilor daune morale. Iar suma nu este una deloc de neglijat.

Condamnare fără acord de recunoaştere, așa sună sentința dată de judecătorii gorjeni în cazul scandalagiilor de la Stănești.

Ionuț Eugen Chiagă și Cosmin Alexandru Radu au fost condamnați la 2 ani de închisoare cu suspendare, pentru două infracțiuni de ultraj în formă agravantă, amenințare, violare de domiciliu, tulburarea ordinii și liniștii publice.

„Contopeşte pedepsele stabilite şi aplică inculpatului Chiagă Ionuț Eugen pedeapsa cea mai grea de 1 an închisoare, la care adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite, rezultând în final pedeapsa de 2 ani închisoare. Dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 2 ani închisoare pe un termen de supraveghere de 2 ani și 6 luni”, a decis instanța.

O sentință similară a primit și Radu Cosmin Alexandru, buzoianul care în 2016 a fost condamnat la 8 luni de închisoare cu suspendare pentru constituire de grup infracțional organizat, trafic de persoane și proxenetism.

Cei doi vor trebui să muncească, neplătiți, pe o perioadă de 90 de zile, în folosul comunității, în cadrul Primăriei comunei Poșta Câlnău, jud. Buzău.

În plus, ei vor trebui să achite despăgubiri civile celor doi polițiști agresați. „Admite în parte acţiunile civile exercitate de către părţile civile Bobină Ilie Cătălin și Turbatu Laurențiu, doar în ceea ce privește daunele morale, şi obligă în solidar inculpaţii Chiagă Ionuț Eugen și Radu Cosmin Alexandru să plătească fiecăreia dintre aceste părți civile suma de câte 12.000 lei, cu titlu de despăgubiri civile, reprezentând daune morale”, se mai arată în sentința care poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile.

De condamnare nu a scăpat nici complicele celor doi scandalagii. Ion Andrița, din comuna Stănești, a primit 1 an și 2 luni închisoare, cu suspendare, pe un termen de supraveghere de 2 ani, pentru distrugere și favorizarea infractorului. El i-a tăiat, cu un clește, cătușele unuia dintre inculpați, ajutându-l să fugă.

„Vrei să te bat cu pistolul în mână?”

Imaginile cu agenții amenințați, înjurați și scuipați au făcut înconjurul țării. În plină stradă, în timp ce polițiștii încercau să-i țină la distanță pe recalcitranți, cu pistoalele scoase, unul dintre ei, aflat la bustul gol, a început să urle: „Vrei să te bat cu pistolul în mână?”, „Vrei să te bat?”

Pe imagini se vede cum polițiștii bat în retragere, iar în sprijinul lor au chemat mascații de la Târgu Jiu.

Cei doi bărbaţi au reuşit să fugă, unul dintre ei cu cătușele la mâini. Au fost însă identificați și încătușați. Scandalul a pornit după ce proprietara unui butic din comună a refuzat să le vândă alcool celor doi tineri puși pe harță.

Vizualizări: 5,295

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: