Gorj: Încă patru persoane cercetate în dosarul tăierilor ilegale de păduri

Patru gorjeni au fost puși vineri sub control judiciar într-un dosar penal care vizează tăierea ilegală de păduri în zona Peștișani - Tismana. În același dosar, pe 6 octombrie au fost arestați la domiciliu șase inculpaţi (un şef de ocol silvic, 2 ingineri silvici, 2 pădurari şi un administrator de societate comercială cu profil exploatări forestiere).

Cei patru inculpați acum sunt șoferi și drujbiști la o societate comercială. "Doi dintre inculpaţi sunt angajaţi ca drujbişti, fiind cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de tăiere nelegală de arbori în formă continuată, prevăzută de art. 107 alin.1 lit. d din Legea nr. 46/2008 cu aplicarea art. 35 alin.1 Cod penal. Ceilalţi doi inculpaţi sunt angajaţi şoferi şi sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de furt de arbori în formă continuată, prevăzută de art. 109 alin.1 lit. d din Legea nr. 46/2008 cu aplicarea art. 35 alin.1 Cod penal", transmite Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.

S-a reţinut de procuror o cantitate de 319,303 mc material lemnos tăiat nelegal şi furat, cu o valoare de 121.972 lei. Faptele s-au petrecut la Ocolul Silvic Tismana și Ocolul Silvic „Brâncuși”.

Ancheta continuă, fiind condusă de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, cu sprijinul organelor de cercetare ale poliţiei judiciare din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie Gorj şi Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj, pentru stabilirea adevărului şi tragerea la răspundere a persoanelor vinovate de săvârşirea de infracţiuni, urmând ca în cauză să fie dispuse în continuare măsurile legale, care se impun, menționează sursa citată.

Vizualizări: 14,646

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: