Gorjean expulzat din Suedia

Un tânăr din Gorj a fost condamnat, în vară, în Suedia, la 4 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu narcotice.

Dumitru S. se află încarcerat din luna august și urmează să fie expulzat din țara scandinavă.
La data de 27.01.2020, gorjeanul a introdus în Suedia, prin punctul vamal din Karlshamn, cu ajutorul unui prieten, 63.400 de tablete care conțineau o substanță narcotică.

„Fapta a fost considerată gravă întrucât s-a referit la o cantitate deosebit de mare de substanțe narcotice și pentru că a fost apreciată ca fiind parte dintr-o activitate infracțională care a fost exercitată sistematic sau la o scară mai mare. S-a arătat că această activitate întrunește elementele constitutive ale infracțiunilor de trafic național și internațional de droguri de risc. Pentru condamnat s-a dispus măsura expulzării, acesta exprimându-și consimțământul pentru a fi transferat într-un penitenciar din România”, potrivit documentației de la instanță.

Curtea de Apel Craiova a dat curs solicitării autorităților suedeze. „Dispune transferarea persoanei condamnate C.S.D. în vederea continuării executării pedepsei de 1.460 zile închisoare într-un penitenciar din România. Se va deduce din pedeapsă perioada executată de 204 zile, calculată la data de 17.08.2020 și, în continuare, de la 18.08.2020 la zi. Dispune emiterea mandatului de executare a pedepsei închisorii la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri”, a decis instanța.
Bărbatul de 28 de ani locuiește în comuna Bengești-Ciocadia.

Vizualizări: 7,967

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: