Și-a amenințat și hărțuit fosta soție. Femeia, medic în Târgu Jiu!

Un bărbat de aproape 50 de ani, din municipiul Târgu Jiu, a fost condamnat pentru amenințare, hărțuire și distrugere. Fosta soție, medic în Târgu Jiu, l-a dat pe mâna justiției.

După un mariaj de 16 ani, femeia a decis să pună capăt relației. A intentat proces de divorț și a părăsit căminul conjugal.

Bărbatul nu a acceptat situația, astfel că a început să-și terorizeze fosta parteneră de viață. Mai întâi, a amenințat-o cu bătaia chiar în propriul cabinet medical. Femeia a reușit să apese butonul de panică și să cheme ajutorul firmei de pază și protecție.

Furios, bărbatul a revenit ulterior la cabinet și a aruncat, în curtea imobilului, mai multe articole de îmbrăcăminte. Toate hainele femeii erau tăiate în bucăți.

Și situația s-a repetat. Peste alte câteva zile, fostul soț i-a mai aruncat, peste gard, câteva bluze uitate prin sertare și un fier de călcat.

Într-o altă seară, după serviciu, femeia a reclamat că a fost urmărită în trafic de fostul soț, care a amenințat-o din nou cu acte de violență.

Iar teroarea psihică nu a încetat. Mai bine de o jumătate de an, doctorița a primit, în mod repetat, mai multe sms-uri de amenințare, acestea producându-i o stare de temere.  Din acest motiv, femeia s-a adresat poliției.

„Persoana vătămată a declarat că inculpatul, prin faptele săvârșite, i-a creat o stare de temere, motiv pentru care se deplasează de la domiciliu până la serviciu cu taxiul și evită locurile frecventate de către inculpat”, potrivit anchetatorilor.

În vară, bărbatul, de profesie economist, a fost trimis în judecată. El a recunoscut și regretat săvârșirea faptelor, nesolicitând efectuarea altor probe în cauză.

Prin urmare, bărbatul a fost condamnat la 2 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de amenințare, la o lună de închisoare pentru hărțuire și la 2 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere. Instanța a contopit pedepsele, sentința finală fiind de 3 luni închisoare.

Magistrații din Târgu Jiu au decis să amâne aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere de 2 ani de la data rămânerii definitive a sentinței.

Bărbatul s-a plâns instanței că a fost provocat, cerând ca acțiunea civilă promovată de fosta soție să fie respinsă.

„Având în vedere împrejurările în care au fost săvârșite infracțiunile, respectiv faptul că părțile se aflau în curs de divorț, instanța apreciază că partea civilă nu este îndreptățită să fie compensată cu o sumă de bani care să acopere un eventual prejudiciu moral. Cu privire la acordarea despăgubirilor civile, partea civilă nu a dovedit întinderea prejudiciului material, nepropunând nicio probă din care să rezulte valoarea articolelor vestimentare distruse de către inculpat”, a stabilit instanța.

Sentința dată la sfârșitul lunii octombrie nu este însă definitivă.

Vizualizări: 4,551

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: