Instituţiile publice, obligate de lege să colecteze selectiv

Toate instituţiile publice din judeţul Gorj sunt obligate începând cu data de 6 august să colecteze selectiv gunoiul. Şeful instituţiei va trebui să numească un angajat care lunar va trebui să informeze Agenţia de Mediu Bucureşti asupra gunoiului strâns. Nerespectarea legii va atrage după sine sancţiuni asupra şefului instituţiei.

Agenţia pentru Protecţia Mediului Gorj s-a conformat deja legii, iar Elisabeta Juveloiu, directoarea instituţiei aminteşte că toate instituţiile publice din judeţ vor trebui să-şi achiziţioneze câte trei containere de culori diferite şi să încheie contract cu un operator economic care să colecteze deşeurile din instituţie. „Şefii de instituţii vor trebui să-şi achiziţioneze câte un container albastru pentru hârtie sau carton, galben pentru plastic şi alb sau verde pentru sticlă. Colectarea gunoiului se va face cu operatorul economic care face acest lucru în oraş sau va putea încheia contract cu alt operator economic însă cred că nimeni nu va face asta în condiţiile în care ei trebuie să economisească”, a declarat Juveloiu.

 „Conducătorul instituţiei va numi o persoană care să se ocupe de selectare în instituţie, să ţină evidenţa asupra cantităţii şi să o specifice lunar într-un registru. Cantitatea va fi raportată lunar şi la Bucureşti”, a precizat Elisabeta Juveloiu. Persoana desemnată va primi şi decizie în acest sens astfel că dacă legea nu se respectă în vreo instituţie, cel sancţionat va fi în primul rând conducătorul acesteia. În Târgu Jiu, aşa cum era şi normal, prima instituţie care s-a conformat deja ordinului este Agenţia pentru Protecţia Mediului Gorj care şi-a procurat deja şi containerele şi a şi numit responsabilul. Aceasta va face chiar săptămâna viitoare o şedinţă cu toţi angajaţii pentru a-i informa asupra noilor reguli din instituţie şi tot ea este cea care va informa şi ceilalţi conducători de instituţii publice din Gorj cu privire la această lege.

Începând cu 6 august, toate instituţiile publice din Gorj trebuie să se conformeze noii legi.

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: