Profesor de religie, scos din examenul de titularizare

Un profesor de religie a fost scos din examenul de titularizare chiar înainte cu un sfert de oră de încheierea probei. Unei alte candidate i s-a făcut rău, iar peste o sută au plecat de cum au văzut subiectele. Cei peste 700 de gorjeni, care au susţinut până la urmă proba au declarat că subiectele au fost acceptabile. Rezultatele vor fi afişate duminică, atunci când se va vedea ce au învăţat viitori profesori.

Majoritatea dintre cei prezenţi la titularizare au mărturisit că subiectele au fost accesibile însă destul de stufoase. Chiar dacă mulţi dintre ei sunt convinşi că luptă în zadar pentru un post titularizabil care de altfel nici nu există, aceştia au participat totuşi la concurs rezolvând toate subiectele de la cap la coadă. Foarte multe cadre didactice au regretul că, deşi au făcut toate subiectele, competiţia este prea mare şi şansele din ce în ce mai mici. „A fost un examen destul de accesibil. Eu am susţinut la limba şi literatura română şi subiectele au fost în mare parte bune, la literatură a fost un pic mai greu pentru că nu ne aşteptam să ne pice nuvela fantastică, dar în rest au fost chiar bune. În schimb, nu este nici un post titularizabil pe română, candidăm pentru nimic, candidăm de unii singuri şi ieşim pe locul II”, a declarat Simona Scrieciu, candidat.

Şi pentru educatori situaţia a fost relativ aceeaşi, subiecte uşoare, mulţi candidaţi şi posturi doar pe suplinire. „Ce să vă spun, subiectele au fost uşoare, nu a fost deloc greu la educatori. Am speranţe mari pentru că am făcut, zic eu. Sper să fiu printre norocoşi”, a declarat un alt cadru didactic. La psihopedagogie specială un singur post titularizabil şi 23 de candidaţi. „Am candidat pentru psihopedagogie specială, subiectele nu au fost grele, chiar acceptabile au fost însă nu este decât un post titularizabil şi 23 de candidaţi. Sper să fiu eu norocoasa”, a declarat Diana Pascu.

Vorbea la telefon cu... divinitatea

Concursul de ieri nu a fost nici pe departe lipsit de incidente astfel că după mai puţin de o oră, mai mult de 100 de candidaţi au părăsit sala de examen la vederea subiectelor. „Au fost 167 de absenţi, cert este că foarte mulţi au părăsit sala după aproximativ o oră de la vederea subiectelor însă nu pot să ştiu numărul lor exact. Ceea ce pot să vă ofer eu este că după prima oră obligatorie foarte mulţi au renunţat la a mai continua concursul dând o declaraţie în care şi-au exprimat dorinţa ca lucrările lor să nu fie evaluate. La limba română înţeleg că subiectele au fost ceva mai dificile”, a declarat Gheorghe Mitescu, inspector general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj. Un candidat pentru religie a fost surprins de supraveghetori cu telefonul mobil în buzunar la numai un sfert de oră până la încheierea examenului. Acesta a fost eliminat din concurs, lucrarea lui nefiind supusă spre evaluare. „Este vorba de un băiat candidat pentru religie pe care l-au surprins cu telefonul mobil în buzunar, deşi nu avea voie să intre cu el în sală. L-au eliminat din examen cu numai un sfert de oră înainte de a se termina. Lucrarea nu-i va mai fi evaluată”, a precizat Gheorghe Mitescu. O altă candidată a întâmpinat dificultăţi în susţinerea examenului astfel că după mai mult de o oră a ieşit din sală din motive de sănătate. „Un candidat de la centrul din Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” a avut o problemă de sănătate, o doamnă a avut o problemă medicală dar noi am avut şi o asistentă astfel că totul s-a desfăşurat în mod normal. Emoţiile au fost de vină, a fost scoasă din sală după mai mult de o oră de la începerea examenului”, a precizat Gheorghe Mitescu.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: