Întâlnire sindicate-administraţie la Mătăsari. Încep negocierile!

Sindicaliştii din Federaţia Naţională de Electricitate „Univers“ s-au întâlnit sâmbătă cu directorul general al Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel, dar şi cu directorii Diviziei Miniere, Diviziei Energetice şi Resurse Umane, Daniel Antonie, Aurel Medinţu şi Cosmin Popescu. S-a discutat despre posibilitatea de demarare în această săptămână a negocierilor pentru actul adiţional la Contractul Colectiv de Muncă (CCM). Concluzia întâlnirii dintre cele două părţi este neclară, deoarece nu se ştie dacă bugetul companiei poate susţine cerinţele liderilor sindicali. La negocieri vor participa cel puţin şapte sindicalişti de la Univers.

Negocierile actului adiţional din CE Oltenia încep săptămâna aceasta, susţine liderul Gabriel Căldăruşe. Aceasta pare să fie şi concluzia după întâlnirea de sâmbătă, de la Mătăsari, unde liderii sindicali din „Univers“ s-au întâlnit cu conducerea companiei. Lista de revendicări pare să fie ţinută la secret de către sindicalişti, însă cert este că toţi liderii, indiferent din ce barcă, vor înapoi cotele de cărbune şi energie.  „E inadmisibil să ne ridicăm de la masa negocierilor fără să obţinem cota de cărbune“, spune liderul Gabriel Căldăruşe. „În toate discuţiile pe care le-am avut până la ora actuală cu reprezentanţii conducerii CEO, întotdeauna a negat faptul că ar exista vreodată tendinţa pentru a reduce în partea de producţie“, a mai spus acesta în contextul tăierilor salariale de la TESA. Negocierile pentru actul adiţional vor dura circa zece zile. Nu se cunoaşte însă componenţa comisiei de negociere. O primă întâlnire sindicate-administraţie va avea loc azi sau mâine la Mătăsari, acolo unde vor avea loc negocierile.

Şapte membri de la „Univers“

Tot atunci se va stabili şi câţi membri va avea fiecare federaţie. Federaţia Univers are, potrivit lui Gabriel Căldăruşe 11.000 de membri, Ion Ruşeţ a declarat 10.582, iar liderul Nelu Roşca 11.234. Căldăruşe a explicat faptul că la negocieri 1500 de membri de sindicat vor avea un reprezentant. Astfel, Univers va avea şapte-opt membri, iar Federaţia Naţională Mine Energie cinci sau şase reprezentanţi. „Indiferent de cineva va participa, reprezentanţii Federaţiei Univers vor fi majoritari. Până la urmă noi ne apropiem de 11 mii de oameni, deci până la urmă noi avem minim şapte reprezentaţi. Mai rămân să zic 8000 de oameni, dar asta înseamnă că trebuie să demonstreze numărul de membri“, a declarat Căldăruşe, menţionând că sunt şi circa 1500 de persoane care nu fac parte din vreun sindicat.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: