Căldăruşe va reprezenta salariaţii ca persoană fizică

Liderul de sindicat de la Cariera Roşia, Cristian Lădaru, susţine că Sindicatul Mine Energie Rovinari (SMER), coordonat de Gabriel Căldăruşe, nu a fost înregistrat legal deoarece a depus o contestaţie şi aceasta a fost acceptată. Şi pentru că Gabriel Căldăruşe nu-şi poate reprezenta membrii la negocierile din CE Oltenia în calitate de preşedinte SMER, încearcă să o facă din calitatea de reprezentat al salariaţilor, spune acesta.

Luptele sindicale nu s-au terminat. La Cariera Roşia salariaţii sunt puşi să semneze tabele prin care acceptă negocierea contractului de muncă. Dar în spatele acestor tabele stă un alt plan al administraţiei de a-l ajuta pe liderul Gabriel Căldăruşe, susţine Cristian Lădaru, preşedinte la sindicatul de la Cariera Roşia. Cum Căldăruşe nu are încă un sindicat, el vrea să fie desemnat reprezentant al salariaţilor care nu sunt în nici un sindicat. Procedura este greoaie şi jumătate plus unu din angajaţii nesindicalizaţi trebuie să-şi desemneze în urma unor alegeri un reprezentant. „Au venit nişte tabele la salariaţi. Ei au pus recent un anunţ cu articolul 221 din Codul Muncii care spune că salariaţii care nu sunt afiliaţi la vreo organizaţie sindicală pot să-şi desemneze un reprezentant care să meargă la negocieri. Ei se folosesc de acest lucru şi încearcă altceva prin acele tabele pe care îi pun pe oameni să semneze. Se ascunde altceva. Probabil că domnul Căldăruşe nu are reprezentanţi la Roşia, el nu are pe cine să reprezinte pentru că sindicatul lui e contestat în instanţă. Mi s-a admis contestaţia. Ei nu au acum certificatul de înregistrare scos. Acum fac tot posibilul să intre şi el la negocieri“, a declarat Cristian Lădaru, lider de sindicat la Cariera Roşia. Lădaru spune că la Roşia sindicatul său este majoritar. „Au fost alegeri în aprilie şi pot demonstra că jumătate plus unu din oameni sunt înscrişi la mine în sindicat“, a spus acesta. El a mai spus că a contestat decizia de înfiinţare şi înregistrare a SMER, dată pe 4 iunie, iar soluţionarea durează cel puţin 30 de zile, adică undeva în jurul datei de 4 iulie.

REACŢIE

Subiectul naşte şi un nou conflict FNME - Pecingină de la PSD. Avocatul Gheorghe Pecingină, care este şi vicepreşedinte PSD, a ieşit să-i ia apărarea lui Gabriel Căldăruşe. Acesta spune că sindicatul a fost înfiinţat şi că nu a fost admisă contestaţia. Cert este că pe 4 iunie SMER a primit decizie de înfiinţare, însă imediat a fost depusă o contestaţie ce a oprit procesul de înregistrare.

Vizualizări: 176

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: