Motru: Peste 700 de agenţi economici, verificaţi de primărie

Curtea de Conturi a dat sarcină administraţiei din Motru să inventarieze toţi agenţii economici din zonă. Fiecare dintre cei circa 700 de afacerişti din municipiu va trebui să pună la dispoziţia salariaţilor primăriei toate documentele necesare pentru a se stabili dacă îşi desfăşoară legal sau nu activitatea. Controlul a început deja şi se va întinde pe o perioadă de o lună.

Autorităţile locale din Motru spun că nu au primit o explicaţie concretă pentru această solicitare făcută de Curtea de Conturi, însă iau în calcul mai multe ipoteze. Primarul Dorin Hanu spune că tematica acestui control al celor de la Curtea de Conturi la primărie ar fi veniturile. Este posibil ca anumiţi agenţi economici să funcţioneze ilegal sau să nu respecte contractul semnat cu municipalitatea în baza căruia au închiriat sau concesionat anumite suprafeţe din domeniul public. Autorităţile au luat în calcul şi ipoteza unei plângeri făcute la Curtea de Conturi. Cert este că administraţia s-a conformat cerinţelor Curţii de Conturi şi a format o comisie care va lua la puricat fiecare agent economic din zonă.

“Avem Curtea de Conturi în control şi a dispus o verificare a autorizaţiilor de funcţionare a tuturor agenţilor economici de pe raza municipiului Motru. Şi avem vreo 702. Am format o comisie din 5 persoane care are ca tematică inventarierea tuturor acestor agenţi economici, dacă au autorizaţie de funcţionare şi dacă este emisă corect conform CUI-ului pe care îl are fiecare societate. Urmează ca într-o lună să se verifice toate societăţile şi acolo unde sunt concesiuni şi închirieri să se verifice dacă contractele sunt conform cu realitatea, să fie respectate şi pe teren clauzele contractului. Nu ştim exact care este motivul solicitării însă au venit cu această tematică, constituirea veniturilor. Poate au avut şi reclamaţii. Nu ne spun treburile acestea”, a declarat Dorin Hanu, primarul municipiului Motru. 

Din comisia formată de municipalitate fac parte şefii mai multor instituţii şi departamente ale primăriei, de la Poliţia Locală, Serviciul Urbanism, Serviciul de Administrare a Domeniului Public şi Privat, Biroul de Impozite şi Taxe.

În municipiul Motru, mare parte din afaceri au legătură directă sau indirectă cu activitatea de minerit, fiind vorba de o zonă de exploatare a cărbunelui.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: