Întâlnire tehnică de lucru în Gorj pentru Programul Tranziție Justă

În Sala de ședințe a Consiliului Județean Gorj s-a desfăşurat astăzi o întâlnire tehnică de lucru. Evenimentul a fost organizat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Tranziție Justă 2021-2027.

Scopul principal al întâlnirii a fost de a discuta aspecte tehnice ale derulării acestui program vital pentru combaterea schimbărilor climatice.

În contextul campaniei de informare și planificare, reprezentanții MIPE au fost prezenți în cele șase județe beneficiare ale Fondului de Tranziție Justă, pentru a pune bazele unui proces eficient și bine coordonat. Județul Gorj a găzduit această etapă de discuții și coordonare a eforturilor pentru o tranziție durabilă către neutralitatea climatică.

Printre participanți s-au numărat Andreea Anamaria Naggar, secretar de stat MIPE, Alina Costăchescu, director general MIPE – Direcția Generală Dezvoltare Regională și Tranziție Justă (DGDRTJ) – șef al Autorității de Management pentru Programul Tranziție Justă. La această discuție au luat parte și reprezentanți ai ADR Sud-Vest Oltenia și membrii Grupului județean privind tranziția la neutralitatea climatică din județul Gorj.

Pe parcursul întâlnirii, subiectele cheie au vizat aspecte tehnice esențiale ale Programului Tranziție Justă. A fost analizat calendarul apelurilor și alocările specifice, iar discuțiile au abordat detalii privind Strategia de Asistență Tehnică a PTJ. De asemenea, au fost dezbătute și ajustările propuse pentru criteriile de eligibilitate și evaluare tehnico-financiară, pentru a asigura potrivirea cu domeniile prioritare menționate în PTJ pentru județul Gorj.

Galerie foto



Vizualizări: 1,456

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tranziție Justă:

Citește și: