Interceptări din dosarul Ciobotărică, publicate de Ciurel

Fostul director al CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a publicat pe blogul său stenograme din dosarul lui Laurenţiu Ciobotărică, directorul Diviziei Financiare a CE Oltenia. Este vorba despre dosarul în care Ciobotărică, Dorina Jianu şi Daniel Antonie sunt trimiţi în judecată pentru că i-au acordat lui Aurel Medinţu suma de 120 de mii de lei pentru a părăsi compania.
Din dialogurile publicate de Ciurel rezultă că fostul preşedinte al Consiliului de Supraveghere Radu Cristia i-a înregistrat pe Laurenţiu Ciobotărică şi Dorina Jianu, vorbind despre contractul lui Medinţu şi baza legală în care acesta a primit banii. Procurorii susţin că cei trei nu aveau dreptul să-i dea aceşti bani lui Aurel Medinţu, ci trebuia aprobat de Consiliul de Supraveghere. La ultimul termen de judecată, Antonie şi Jianu au depus mărturie, dar Ciobotărică s-a prevalat de dreptul la tăcere.
Dosarul, fabricat de Ciurel şi Caragea
În stenogramele publicate de Ciurel, Ciobotărică spunea că dosarul este fabricat de Ciurel şi Viorel Caragea, fostul şef al IPJ Gorj. Iată câteva dintre discuţii:
Ciobotărica: Ooo… bună ziua!
Preşedinte CS: ...să trăieşti, Laurenţiu! Ce faci? Vreau să discutăm şi... cealaltă chestie, uite e a treia oară când ajung aicea... chemat la poliţie să aaa… să discutăm de ce s-a întâmplat în decembrie…
Ciobotărică:  E treaba lu’ Caragea.
Preşedinte CS: Cine e Caragea?
Ciobotărică:  Fostul șef al poliției… actualul… sau viitorul cuscru al lui Ciurel. Astea-s șicane ce fac ei.
Presedinte CS:  Viitorul cuscru al lui…
Ciobotărică: Luna asta sau viitoare se însoară copiii lor….  …uite ce-au găsit acum că i-am dat bani lu Medințu și că nu aveam dreptu’, da’ am demonstrat și toți care am fost acolo și cu toate documentele că trebuia să-i dăm banii..
Presedinte CS:  Bai, vis-à-vis de Medintu, io mi-aduc aminte foarte bine ca tu ai vorbit cu mine la telefon.
Ciobotărică: Si io asta am şi spus... bă e treaba voastră acolo, cu... cu... cu... exact ce mi-ai spus, nu e treaba Directoratului…..nu e treaba CS-ului exact asta am zis.
Președinte CS: Io.. mi-aduc aminte altceva... mă rog... io mi-aduc aminte altceva…am spus așa.. că tu ai vorbit cu mine și io ți-am spus că nu-ți dau acordul pentru partea materială  pentru că nu mi se pare firesc..
Ciobotărică: Așa ai zis la poliție?
Președinte CS: Păi dacă asta e memoria mea…


Ciobotărică, provocat de preşedintele CS
Preşedintele Radu Cristian Pop a condus discuţia de aşa natură încât să fie incriminatoare pentru Ciobotărică, înregistrarea fiind una din probele de la dosar.
Preşedinte CS: De câte ori te-au chemat?
L. Ciobotărică: O dată, da mă mai cheamă… și aicea... că ce... că nu aveam dreptu sa dau banii lu Medintu... Zic... ba domne puteam, trebuia să dau banii lu’ Medințu... Eu puteam să dau bani oricui… directoratul face propriu…e ca și cum îmi spui io sa nu mai plătesc mie salariu sa nu-mi aprob plăţile.
Preşedinte CS: în cazul lor, al lui Medintu, Ciurel, pentru lipsa de performantă nu le-aș fi dat un leu… un șut in cur da!
Ciobotărică: El și-a luat banii in calitate… da el avea și contract de muncă… nu vorbim de contractul de mandat, că nu pe baza contractului de mandat i-am dat banii... în contractul de mandat scria la articolul…. se respecta prevederile contractului de muncă… io trebuia să-i închid si contractul de muncă!
Președinte CS:..Atunci trebuia prezentată integral hotărârea de Directorat in CS!
Ciobotărică: Păi asta pe contractul de munca și-a luat banii… nu de mandat!
Președinte CS : Io acum aud pentru prima dată de chestia asta… Bai Laurențiu, chestiile astea trebuiau prezentate la momentul ăla, și către tot Consiliul, către tot Consiliul!
Ciobotărică: Știi cum a fost atuncea in decembrie când am plecat.. cu toata echipa lui Ciurel, nu știam de care să scap…
Președinte CS: La nivelul asta, băi la nivelul asta tot trebuia făcut…

Ciobotărică îl învăţa pe Pop să fie relaxat
În biroul lui Ciobotărică a intrat la un moment dat şi Dorina Jianu, jurista şefă, care a explicat şi ea cum s-a luat decizia acordării de plăţi compensatorii pentru Medinţu. Ulterior însă Ciobotărică face greşeala de a-l învăţa pe Pop ce să declare la poliţie:
Ciobotărică: Nu, nu… io iți spun, io unul nu fac cum zic ei… M-am interesat io din sursele mele. Ei cu mine au ce au, să mă înlăture… În calitatea care o ai tu tre’ sa spui... domne’ noi suntem CS, e treaba executivului ce-au făcut, plățile ei le fac, iar ăștia… io în locul tău, spun sincer…. io n-aș mai scrie nimic azi! Nimic ….. Bă băieți! V-am spus data trecută, nu mă mai repet. Io zic să tratezi mai relaxat, adică băi băieți știți care-i treaba… io-s președintele CS-ului, nu-mi cereți mie detalii de-astea, io am spus acolo, nu-mi amintesc, nu știu, da ce ba, eu emit 20 de decizii pe săptămâna, voi ce, aveți impresia că….
Președinte CS: Bine…. dacă…. asta e un punct de vedere, sigur ca da, merci mult.
Ciobotărică: Am vorbit cu Delia și am chemat-o în birou cu madam Jianu …. uite de aia mi-am notat tot ce-am spus... urmează ca și membrii CS-ului sa spună și ei și să mergem cu o chestie unitară... că dacă toata lumea spune același lucru …..
Președinte CS: Și i-ai informat pe ceilalți membri?
Ciobotărică: Eu așa știu că i-am informat.

Vizualizări: 5,552

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: