Interes pentru complexul de suine de la Drăguţeşti. Cine vrea să investească!

Societatea vâlceană Avicarvil SRL, care a cumpărat fostele hale de pui ale Avicola din Gorj, intenţionează să achiziţioneze şi fostul complex de suine de la Drăguţeşti. Investitorul doreşte să înfiinţeze aici crescătorie de porci sau păsări de carne.

Complexul de suine de la Drăguţeşti nu mai desfăşoară activitate în scopul în care a fost creat de circa 15 ani. Societatea Avicarvil SRL este interesată să achiziţioneze cele 12 hale ale complexului în vederea extinderii activităţii proprii. Halele sunt folosite în prezent de mai mulţi proprietari de animale pentru creşterea vacilor şi a porcilor.

Înainte de a le cumpăra, cei de la Avicarvil SRL vor să se asigure că vor putea să desfăşoare activitate în cadrul acestui complex. Au întrebat la Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Gorj dacă ar putea obţine autorizaţie de funcţionare în contextul în care, în ultimii ani, în apropierea acestor hale au fost ridicate case. „Locuitorii din apropierea complexului au înregistrare prin notariat la Primăria Drăguţeşti că nu au nicio obiecţiune dacă acest complex îşi reia activitatea”, se arată în adresa înaintată de reprezentanţii Avicarvil SRL la APM Gorj.

Conform autorităţilor locale din Drăguţeşti, halele sunt în proprietatea mai multor persoane, atât din localitate, cât şi din alte zone.

Reprezentanţii APM Gorj spun că nu se pot pronunţa până nu fac verificări la faţa locului. „Este o solicitare din partea Avicarvil privind un punct de vedere legat de fostul complex de la Drăguţeşti, în sensul în care, între timp, au fost construite locuinţe în apropriere. Este legea 204 din 2008 care protejează exploataţiile agricole, inclusiv complexele de îngrăşare şi fermele de păsări, de porci, în sensul în care în zona de protecţie al acestora, construcţiile care s-au edificat între timp riscă să fie demolate dacă există riscuri din punct de vedere sanitar. Va trebui să mergem să vedem zona şi să discutăm sau să informăm Direcţia de Sănătate Publică, pentru că partea de influenţă asupra stării de sănătate trebuie analizată de ei”, a declarat Nicolae Giorgi, directorul APM Gorj.  

Vizualizări: 4,063

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: